Çözüldü Malicious virüsü hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asdasdffggg

Centipat
Herkese merhaba arkadaşlar, bugün bilgisayarıma malicious adlı bir virüs bulaştı ve bende hemen format attım. Bu virüs hakkında birkaç sorum olacak (sorularım saçma gelebilir, cevaplarsanız sevinirim)
1- Discord'dan arkadaşıma mesaj attım diyelim o mesajla birlikte arkadaşıma virüs bulaşır mı?(Dosya gönderme demiyorum)
2- Bilgisayarıma format attım ancak bu kesin sonuç mudur?
3- Virüs var iken bilgisayar internete bağlıydı internet hakkında bir sorun yaşanmaz değil mi?
4- Format'dan sonra Kaspersky deneme sürümünü indirdim. Sizce bunu 30 gün kullanıp mı ücretliye geçmeliyim yoksa direkt Kaspersky mı satın almalıyım?
5- Bilgisayarda bazı önemli bilgiler vardı (örn: İsim soyisim) bunlar 1 saat içinde hackerlara iletilmiş olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
1. Mesaj ile virüs gitmez.
2. Büyük ihtimalle evet. (3. soruda ihtimali açıkladım.)
3. Virüs ağdaki cihazlara bulaşabilir. Ağdaki her cihaz temizlenene kadar virüs tehdidi kalabilir. Takip etmeniz gerekir.
4. Kaspersky kullanmanıza gerek yok. Windows Defender yeterli. Virüs şüphesinde Malwarebytes kullanırsınız sorun çözülür.
5. Malware virüsler çoklu işlem yapabilir. Amacı veri almak ise bunu 10 saniye içinde de gerçekleştirebilir.
Tabiiki bilgilerinizi 1 saat içinde iletmiş olabilir herşey olabilir. Discord'dan arkadaşınıza mesaj attınız diye arkadaşınızız PC'si zarar görmez :D
Format ile geçer tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
3. Virüs ağdaki cihazlara bulaşabilir. Ağdaki her cihaz temizlenene kadar virüs tehdidi kalabilir. Takip etmeniz gerekir.
4. Kaspersky kullanmanıza gerek yok. Windows Defender yeterli. Virüs şüphesinde Malwarebytes kullanırsınız sorun çözülür.
5. Malware virüsler çoklu işlem yapabilir. Amacı veri almak ise bunu 10 saniye içinde de gerçekleştirebilir.

Çözüm

Ağdaki her cihaza şimdi virüs mü bulaştı yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağdaki her cihaza şimdi virüs mü bulaştı yani?

Bu konu size yardımcı olabilir.

Arkadaşlar modemi sıfırladım, bilgisayarıma Kaspersky ve malicious software removal tool ile tam tarama yaptım, telefonlara Kaspersky yükleyip tam tarama yaptım sıkıntı çıkmadı. Yinede modeme reset attım ayrıca şifreleri değiştirdim. Sizce virüs silinmiş midir?
Yalnız bir şey fark ettim Kaspersky ile telefona tarama yaptığımda önceden 11000 dosya tararken şimdi 9887 dosya tarıyor. Normal mi?
(Farklı telefon)Ayrıca önceden telefona tarama yaparken 3-4DK da tarama yapıyor olmasına rağmen şu an 30 saniyede tarıyor. Ayrıca az önce fark ettim telefonda tarama yaparken birden durdu tarama ve %lik kısmı göstermeden bitirdi 11000 dosya taradı bu normal mi? Bu virüs Kaspersky'ı engelleyebiliyor mu?

Son düzenleme:
Hocam öyle dedinizde windows defender yetmiyor. Bazı yazılımlar pc yi tamamen pert edebilir. Yani ''Backdoor'' gibi virüsler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı