Malware analizi için işletim sistemi önerisi

Malware analizi için işletim sistemi demeyelim de, örnek incelemek için uygun olan işletim sistemi diyelim.

Windows zararlıları için Windows 7 iyi bir seçim. 8.1 de olabilir. @279508 hocamız zaten açıklamış yeterince gerisini de.
Hocam gerekli/kullanışlı olduğunu düşündüğünüz toollara örnekler verebilir misiniz?

Hocam gerekli/kullanışlı olduğunu düşündüğünüz toollara örnekler verebilir misiniz?
Yazmaya kalktım, 40-50 kadar hatta daha fazla araç var kullanılan. O yüzden yüzeysel olarak söyleyeyim.

Statik analiz için: PE editörleri, PE detector yazılımları, diassemblerlar ve online servisler ve dahası...

Dinamik analiz için: İzole sanal makine yapılandırması, debuggerlar ve SRE'ler, unpackerlar ve deobfuscatorlar, decompilerlar (yerine göre statik kategorisine de girebilir), network analiz araçları, process araçları, bellek analiz araçları, sandboxlar ve dahası...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı