Çözüldü Malwarebytes güvenilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sayslowman

Decapat
Arkadaşlar bugün bilgisayarı açtığımda System32 klasörü açıldı. Ben de hemen Malwarebytes yükledim 4 tane virüs buldu ve temizledim. Asıl sorum bu program güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistem taraması amacıyla kullanılabilen başarılı bir antimalware yazılımıdır. Ayda bir kere sisteminizi Malwarebytes ile taratabilirsiniz. Deneme sürümünü isterseniz deneyebilirsiniz. Fakat sisteminizde bir antivirüs yazılımı bulunuyorsa Malwarebytes'ın gerçek zamanlı koruma özelliğini devre dışı bırakmanızı öneririm. Çünkü sistem üzerinde çok fazla kaynak kullanımında bulunabiliyor.
Hâlâ güvenilir yazılımlar ancak şüpheli hareketleri işini doğru yapmadığını ortaya çıkarmaz. İşini doğru yapıyor ve güvenlik aracı hâlâ.
İşini doğru yapan bir güvenlik yazılımı olabilir. Fakat davalık olan bir şirketin yazılımını indirmek ve kullanmak güvenliği tehdit edebilir. Bu yüzden Avast'ı güvenilir bir şirket olarak bulmuyorum. İşini layıkıyla yapmasından dolayı güvenlik yazılımlarının hepsinin güvenli olduğunun fikrine katılmıyorum. Güvenilir yazılımların, kişisel veri politikalarına göre uygun hareket etmesi ve güvenlik açığını bünyesinde bulundurmaması gerekiyor.

İşini doğru yapan bir güvenlik yazılımı olabilir. Fakat davalık olan bir şirketin yazılımını indirmek ve kullanmak güvenliği tehdit edebilir
Olayı anlamıyorsun hala, burada sorulan güvenilir mi meselesi. Bilindik AV yazılımları olduğundan güvenilirliği tartışılmaz. Bir AV aracına güvenli sorulmaz. Kullanımı sisteme sorun teşkil eder mi sorulabilir.
İşini doğru yapar yapmaz bu onu AV olmaktan çıkartmaz.

Olayı anlamıyorsun hala, burada sorulan güvenilir mi meselesi. Bilindik AV yazılımları olduğundan güvenilirliği tartışılmaz. Bir AV aracına güvenli sorulmaz. Kullanımı sisteme sorun teşkil eder mi sorulabilir.
Konu içerisinde güvenlik yazılımlarının güvenilir olduklarını belirttiniz. Ben de size her güvenlik yazılımının güvenilir olamayabileceğini izah etmeye çalışıyorum. Konu ile alakalı olan Malwarebytes yazılımının da güvenilir olduğunu belirtmiştim.
Güvenlik yazılımına güvenilir mi sorusunu soran, güzel ülkemin mantık kuramayan gençliği :)
İşini doğru yapar yapmaz bu onu AV olmaktan çıkartmaz.
Ben işini yapıp arka planda kişisel verileri izinsiz olarak alan bir yazılıma antivirüs denilmez demedim. Eğer güvenlik ihlalleri bulunan ve işini layıkıyla yapan bir antivirüs yazılımı bulunuyorsa bu yazılımın antivirüs yazılımı olduğu fikri değiştirilmez. Güvenilir bir antivirüs yazılımı olmadığı fikri ortaya çıkar.

Geçen sene üniversite öğrencisi indirimi ile (Student Beans) 5 $'a 5 yıllık almıştım (normalde 125 $ filandı) . Sistemi yavaşlatmadan kullanılan nadir antivirüs yazılımlardan.

*Mayıs'ta yeni aldığım pc'ye de bu yazılımı alacaktım ancak Student Beans ile antlaşması bitmiş. Kötü oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı