Malwarebytes PowerShell diye bir uygulamayı blokluyor

Zuux

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
PowerShell tam olarak nedir Malwarebytes bloklayıp duruyor. Her bilgisayarı açtığımda veya random bir vakitte.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-26_223557049.png
    resim_2024-08-26_223557049.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows işletim sistemlerinde bulunan bir kabuk görev komut sistemi.

PowerShell tam olarak nedir Malwarebytes bloklayıp duruyor. Her bilgisayarı açtığımda veya random bir vakitte.
Basitçe anlatayım: CMD'nin arkasında siyah değilde mavi arkaplan olan versiyonu. Çok da bir farkı yok CMD'den. Fakat Malwarebytes'in bloklaması garip geldi.

Virüs ihtimali? Veya malware bytes engelliyor sorun olur mu?
Windows tabanlı sistemlerin yönetim görevlerini otomatikleştirmek için kullanımı kolay bir komut satırı kabuğu ve komut dosyası ortamıdır. Windows PowerShell, Windows işletim sisteminin tüm modern sürümlerine önceden yüklenmiştİr. Alıntı metnidir.

Endişe'ye gerek yok.

Windows tabanlı sistemlerin yönetim görevlerini otomatikleştirmek için kullanımı kolay bir komut satırı kabuğu ve komut dosyası ortamıdır. Windows PowerShell, Windows işletim sisteminin tüm modern sürümlerine önceden yüklenmiştİr. Alıntı metnidir.

Endişe'ye gerek yok.
Endişe'ye gerek yok diyorsunuz da böyle bir windows sistem bileşenini bloklaması garip geliyor. Acaba kendini powershell gibi gösteren bir truva atı virüsü olabilir mi diye düşünüyorum. Arkadaş en rahatından kaspersky'dan tam tarama yaptırsın bence.

Endişe'ye gerek yok diyorsunuz da böyle bir Windows sistem bileşenini bloklaması garip geliyor. Acaba kendini PowerShell gibi gösteren bir truva atı virüsü olabilir mi diye düşünüyorum. Arkadaş en rahatından Kaspersky'dan tam tarama yaptırsın bence.

Malwarebytes'de tarama yapınca güvenilir diyor

Malwarebytes'de tarama yapınca güvenilir diyor
1724702367977.png

Malwarebytes yetersiz bir yazılım mı?

Güzel bir yazılımdır fakat burada Malwarebytes false-positive bir sonuç mu gösteriyor yoksa siz bilgisayarı açtığınızda yoksa cidden bir truva atı mı algılıyor bunu anlamamız gerekiyor. Her Anti-Virüs aynı altyapıyı kullanmadığından birisi false-positive olup virüs gösterip diğeri göstemiyor. Eğer kaspersky'da temiz olarak gösterirse içiniz rahat olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı