Malwarebytes rootkit taramasında iyi midir?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Belirttiğim alanda, "Denemeyi atla" seçeneğinin olması gerekiyordu. Eğer olmazsa, "Reddet" tarzında da bir buton bulunuyor olabilir. Zaten kurulum ekranında size bunun için teklif sunuyor ve açık bir şekilde butonları belirtiyor. Her şey isteğiniz doğrultusunda aktifleşiyor. Bunun dışında yapmanız gereken bir seçenek bulunmuyor.

Hocam size bir şey sormak istiyorum;
2 Diskimi Malwarebytes indirip rootkit seçeneği ile tarattım. 6 saat 19 dakika sürdü. Toplamda 511 bin küsur dosya taradı. Temiz olarak sonuçlandı bu tarama.
Malwarebytes iyidir değil mi bu konuda, gönül rahatlığıyla güvenebirim? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Rootkit tehditlerine karşı yapılan taramalarda Malwarebytes başarılıdır. Bunun dışında ek önlem almak için Kaspersky Security Cloud Free ile beraber diğer tüm Kaspersky ürünlerinde bulunan rootkit taramasına da güvenebilirsiniz.

Rootkit hakında daha fazla bilgi için @24099'ın hazırlamış olduğu makaleye de göz atabilirsiniz.

Rootkit tehditlerine karşı yapılan taramalarda Malwarebytes başarılıdır. Bunun dışında ek önlem almak için Kaspersky Security Cloud Free ile beraber diğer tüm Kaspersky ürünlerinde bulunan rootkit taramasına da güvenebilirsiniz.

Rootkit hakında daha fazla bilgi için @24099'ın hazırlamış olduğu makaleye de göz atabilirsiniz.

Hocam bir de Malwarebytes Anti Rootkit Beta diye bir şey okudum makalede.
Fakat ben bununla taramadım.
Normal 14 günlük, Free Malwarebytes Premium Trial'in Advanced scanners seçneği altından rootkit taramasını aktif edip 2 adet diske gerçekleştirdim. Sizce iyi midir? Güvenebilir miyim bu konuda? Çok uzun ve köklü bir tarama oldu. Sanırım güvenebilirim.
@unnamedington

Malwarebytes Anti-Rootkit BETA taşınabilir bir tarama aracı olduğundan, sadece rootkit taraması gerçekleştirebiliyor. Malwarebytes'ın özellikleri içerisinde de rootkit taraması bulunuyor ve yanılmıyorsam, kullandıkları veritabanı aynı olmalı. Çünkü bir ürün sadece rootkit taraması gerçekleştirmek için sunulurken diğerinde tüm koruma bileşenleri sunuluyor.

Malwarebytes tarama sonuçlarında bir problem çıkmadıysa, Malwarebytes Anti-Rootkit BETA içerisindeki taramadan da bir problem (çok büyük bir ihtimalle) çıkmayacaktır. Antivirüs olarak kuracağınız yazılımın içerisinde de rootkit taramasının bulunmasına özen gösterebilirsiniz.

Önceki mesajımda da yazdığım gibi Kaspersky Security Cloud Free dahil olmak üzere, diğer Kaspersky ürünlerindeki rootkit taramasına da güvenebilirsiniz. Eğer Malwarebytes'ın taşınabilir versiyonuna denk olan bir Kaspersky ürünü kullanmak istiyorsanız da, Kaspersky TDSSKiller kullanabilirsiniz.

Merhaba,

Rootkit taramalarının açıkçası Windows üzerinde yapılmasını çok önermiyorum. Ama illa Windows ortamında tarama yapmak istiyorum derseniz @unnamedington'ın önerdiği TDSSKiller aracını kullanabilirsiniz.

Fakat benim önerim bu taramayı çok şüpheliyseniz Kaspersky Rescue Disk ile yapmanız. Temiz bir bilgisayarda belleğe yazdırıp şüpheli bilgisayarda boot edip taramayı başlatın. Bir şeyler bulunursa temizleyin.

Merhaba,

Rootkit taramalarının açıkçası Windows üzerinde yapılmasını çok önermiyorum. Ama illa Windows ortamında tarama yapmak istiyorum derseniz @unnamedington'ın önerdiği TDSSKiller aracını kullanabilirsiniz.

Fakat benim önerim bu taramayı çok şüpheliyseniz Kaspersky Rescue Disk ile yapmanız. Temiz bir bilgisayarda belleğe yazdırıp şüpheli bilgisayarda Boot edip taramayı başlatın. Bir şeyler bulunursa temizleyin.

Hocam Malwarebytes'ın taramasına güveniyorum, Windows kaynak kullanımlarında anormal bir şey veya fazla kullanım görmedim. Fakat yine de sorayım istedim.
Peki bu rootkit olayını var mı yok mu anlamanın bir olayı var mı acaba?
@unnamedington

Hayır, "Rootkitler Nasıl Tespit Edilir ve Temizlenir?" başlığına bakmanız gerekmektedir.

Hocam buradaki yazıda tarama yapmış olduğum Malwarebytes'in rootkit seçeneği için de aynı şey geçerli mi acaba?

Rootkit tespiti ve temizliği için antivirüsler haricinde özel yazılımlar yapılmıştır fakat bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında sisteme zarar verebilmektedir. Bu sebeple uzman birisinin öncülüğünde kullanılmalıdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı