Malwarebytes sürekli virüs uyarısı veriyor

Deader

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, PC de virüsden şüphelendiğim için güzel tarama yapacak uygulama arıyordum, Malwarebytes buldum birkaç şey çıktı, karantinaya aldım sildim. PC yeniden başlattım. Bu sefer 2 tane daha çıktı siliyorum yeniden başlatıyorum aynı uyarıyı veriyor. Fotoğrafını aşağıya bırakıyorum zararlı mı size sormak istedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    46,9 KB · Görüntüleme: 127
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, PC de virüsden şüphelendiğim için güzel tarama yapacak uygulama arıyordum, Malwarebytes buldum birkaç şey çıktı, karantinaya aldım sildim. PC yeniden başlattım. Bu sefer 2 tane daha çıktı siliyorum yeniden başlatıyorum aynı uyarıyı veriyor. Fotoğrafını aşağıya bırakıyorum zararlı mı size sormak istedim.

İlla zararlıdır güzel bir format çek istersen.

Temizleyemiyor belli ki, zararlının Windows altındaki temp klasöründe olduğunu göz önüne alırsak muhtemelen arka plandaki bir servis aracılığıyla sürekli yenileniyor. Tespit olarak da backdoor demiş, oldukça tehlikeli. Aşağıdaki araçları kullanın.

Hocam bilgisayarında bir virüs varmış bu yüksek olasılıkla bir trojan ve devamında başka virüslere bir geçit oluşturması için backdoor dediğimiz yani arka kapıyı oluşturmuş. Virüs işlevini yerine getirdikten sonra kendini bir gate yani kapı görevinde kullanmış. Bu sayede farklı zararlı yazılımlar için kapı oluşturmuş oluyor. Bilgisayarın ise bu aşamada fark ediyor ve engelliyor ama her defasında tekrar back-door bırakmaya devam ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı