Merhaba, bilgisayarımda kesinlikle bir virüs bulaştı ve bulaştığında oluşan uygulamaları temizledikten sonra Kaspersky ile tam tarama yaptım 1.5 saat sürdü 9-10 tane virüslü dosya buldu (biri trojan sanırım.) Bunları sildim ve Malwarebytes yükledim. Tam taramaya başlıyorum 600bin dosyaya 5 saatte ulaşıyorum ( Kaspersky 2M dosyayı 1.5 saatte taradı.) Malwarebytes'ın bu kadar yavaş olması normal mi sizce anlayamadım bu yavaşlığın neden kaynaklandığını. Malwarebytes 4. saatindeyken bir kere durdurup başlattım belki sorun vardır diye o zamana kadar 4 tane virüs buldu, 3 tanesi PES 2013'ün crack dosyası. Bunları Win Defender de sürekli virüs olarak algılıyor fakat PES 2013 satın alınamadığı için 4 senedir bilgisayarımda crackli olarak duruyor herhangi bir sıkıntısı olmadı. Diğeri ise C/MSITEMP/SABOT.exe dosyası, bunu sildim. Sizce Malwarebytes taramasını 20 saat boyunca yapmalı mıyım, belki de daha uzun yoksa Kaspersky yeterli mi?
İkisi aynı sayıda dosya taramıyor ki. Bende kaspersky 490 bin defender 2 milyon mbam ise 600 bin dosya tarıyor her zaman. Mbam bende 4 saatte taramıştı 600 bin dosyayı 60 malware bulmuştu .