Malwarebytes tarama yaparken tüm diskleri mi tarıyor yoksa sadece yüklendiği diski mi?

Tüm diskleri ve sistemi tarıyor

@Talhas_z5z
Bazı farklılıklar olsa da virüs programlarının birkaç tip tarama şekli vardır.
Fast scan : Çalışan işlemleri, sistem klasörlerini.. önemli klasörleri hızlıca tarar.
Tam tarama veya bu bilgisayarı tara : PC de takılı tüm diskleri tarar ancak bazı dosya tipleri atlanabilir. Sıkıştırılmış klasörler ve ISO lar gibi.
Deep Scan : Hiçbir dosya türünü atlamadan tarama yapar.

@Talhas_z5z
Bazı farklılıklar olsa da virüs programlarının birkaç tip tarama şekli vardır.
Fast scan: Çalışan işlemleri, sistem klasörlerini. Önemli klasörleri hızlıca tarar.
Tam tarama veya bu bilgisayarı tara: PC de takılı tüm diskleri tarar ancak bazı dosya tipleri atlanabilir. Sıkıştırılmış klasörler ve ISO'lar gibi.
Deep scan: Hiçbir dosya türünü atlamadan tarama yapar.

Custom scanda tüm diskleri seçip tarasam yeterli olur mu? Çünkü Deep Scanın saatler sürdüğü ve bilgisayarı kullanılamaz hale getirdiğini söylüyorlar. Ben normalde McAfee kullanıyorum onu yetersiz bulduğum için ara sıra Malwarebytes deneme sürümünden tarama yapıp işi garanti yapmaya çalışıyorum.

Custom scanda tüm diskleri seçip tarasam yeterli olur mu? Çünkü Deep Scanın saatler sürdüğü ve bilgisayarı kullanılamaz hale getirdiğini söylüyorlar. Ben normalde McAfee kullanıyorum onu yetersiz bulduğum için ara sıra Malwarebytes deneme sürümünden tarama yapıp işi garanti yapmaya çalışıyorum.
Olur. Deepscan işlemini şüpheli işlemler olduğunda yapın. Normal şartlar altında gerekli değil.

Olur. Deepscan işlemini şüpheli işlemler olduğunda yapın. Normal şartlar altında gerekli değil.

Genel olarak şüpheli bir şey yok. En son format atmadan önce yine şüpheli bir şey yoktu ama Malwarebytes her taramamda virüs buluyordu yeniden başlatsamda aynı virüsü tekrar buluyordu. Sanırım reklam virüsüydü format atmak zorunda kaldım. Aynı sorun tekrar çıksın istemediğim için emin olmak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı