Malwarebytes yüklenmiyor

akmuse

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle kasperskydan virüs bildirimi geldi. Rootkit taraması yaparken bir tane nesne bulmuş fakat rootkit tarama raporunda bulunan nesnenin etkisiz hale getirilemediğini yazıyordu. O nesnenin temizlenmesi için bana bildirim geldi. Virüs adı olarak HEUR:Trojan.Win32.Generic yazıyordu ve dosya konumuysa C’de Windows dosyası içinde bir dosya. Temizlemesini ve bilgisayarı yeniden başlatmasını seçtim. Temizleyip bilgisayarı yeniden başlatırken karşıma anakartın ses programıyla alakalı bi hata geldi ve çok sürmeden PC yeniden başladı. Daha sonra açıldığında karşıma direk kaspersky adı altında Microsoft Windows onarım aracı tarzında bir şey çıktı ve adımları takip ederek işlemi yaptım. Herhalde bilgisayarda yanlış çalışan veya bozulan bir şeyi tespit edip düzeltti. Daha sonra tam tarama yaptım. 1 saat 21 dakika sürdü ve tehdit bulmadı (yaklaşık 45 dakikası %99da takılı kaldı bitiremedi taramayı). Raporları incelediğimde rootkit taramasında nesnenin etkisiz hale getirilemediğini, benim gelen temizleme bildirimine tıkladığımda başlayan gelişmiş temizlemede tehdit bulamadığı yazıyordu. Fakat etkisiz hale getirilenler başlığı adı altında rootkit taramasında bulduğu nesnenin etkisiz hale getirildiği, artık dosyanın bilgisayarda bulunmadığı yazıyordu. Dosya konumuna gittim ve öyle bir dosya artık yoktu. Dosyanın virüs mü yoksa yanlış çalışan bir dosya olduğuna emin değilim. Çünkü virüs bulaşabilecek bir şey yapmıyorum bilgisayarda. Oyun oynarım, girdiğim siteler belli sitelerdir YouTube vs. Gibi. Linklere tıklamam. Ama kaspersky raporunda dosya için Truva atı diyor. Kararsız kaldım. Son olarak konu başlığına gelecek olursak kaspersky harici birde malwarebytes ile taratacaktım fakat yükleme esnasında tüpün başı biraz doluyor ve yüklenemedi bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyin yazıyor. Yeniden başlattım denedim aynı hatayı verdi. Güvenli modda kurmayı denedim aynı hatayı verdi. Malwarebytes kendi sitesinde diğer antivirüsleri, vpn ve firewall hizmetlerini devredışı bırakıp kurun diyordu. Razı olamasam da kasperskyı devredışı bırakıp kurmayı denedim yine aynı hatayı verdi ve saniyeler içinde kasperskyı tekrar açtım. Sorun nedir?

Son düzenleme:
Dün o kadar bilgisayarı yeniden başlattım ettim skype yoktu. Yani normalde Windows’ta skype oluyor herhalde ama hiç açılmazdı. Askıya alındı diye derdi ama bu daha demin bilgisayarı açtığımda oturum kapalı şekilde skype ikonu geldi sağ alta ve görev yöneticisi başlangıç uygulamarında da daha önceden yoktu, artık skype uygulaması gelmiş başlangıç uygulamalarına. Bir şey yüklemedim etmedim ne anormal bir siteye girdim. Sadece dün malwarebytes yüklemeye çalıştım o da hata verdi.
Edit: İlginçtirki bu sefer malwarebytes kurmayı başardı. Tarama yaptım temiz çıktı. Kasperskyın bulduğu dosya acaba diğer dosyalara sıçramış mıdır? Windows dosyasında çıkması beni işkillendirdi açıkcası.
@Murat5038 hocam bilgisayar temiz mi emin değilim ama şu an için temiz görünüyor kaspersky tam tarama ve rootkit taramaları temiz çıkıyor, keza malwarebytesda temiz çıkıyor. Fakat sildiği XAudio2_7.dll dosyasını tekrar geri getiremedim. Dota2, YouTube, spotifyda sorun yaratmadı fakat Cs:Go oyununda sesler bozuldu. Realtek driverını baştan kurdum fakat yine geri gelmedi o dosya. İnternette dll indirme siteleri var ama güvenemedim. Güvenilir şekilde nereden indirebilirim?

Son düzenleme:
Fakat sildiği XAudio2_7.dll dosyasını tekrar geri getiremedim.
Zararlı gördüğü şeyi bir insan niye geri getirmek ister ki AV kullanıp? Bu nasıl bir bilinç?
Gereken her şeyi sana yaptırmış zaten sen geri getirmek istiyorsun. Rootkit olarak algıladıysa sistem dosyalarında genelde bulunur zaten. Temizlik sonrası da sistem kararsız olmasın diye diğer sistem düzeltmelerini yaptırmış size.
Ortada bir sorun yok aktifken bulduysa temizlik olduysa tam taramada da bir şey çıkmadıysa başka yapacak bir şey yok. MBAM'a da gerek yok.
Bende bugün Kaspersky'de sorun yaşadım umarım çözülür.
Konu açarsanız bakarız.

Evet aktifken buldu. Hayır benim demek istediğim virüsü geri getirmek değil. Sildiği dosya sistem dosyasıydı ve bilirsiniz ki sistemin düzgün çalışabilmesi için gerekli dosyalar bunlar. Sesle alakalı bir dosya olduğunu düşünüyorum ki oyundaki sesler bozuldu. Sonuçta o dosya hep virüs değildi normal çalışan bir sistem dosyasıydı. Bilgisayarınız bozulsa virüstü silindi deyip bozuk kullanmaya mı devam edeceksiniz?
Edit: Şu an için düzeldi, oyun dosyalarını doğruladım. Yine de sağolun. Kaspersky sürekli açık bende fakat ara sıra görev yöneticisine baktığımda SysMain sistem işleminin 120mb RAM ve %100 disk kullanımına çıkıyor. Virüs oraya sıçramış olabilir mi yoksa bu işlem böyle yapabiliyor mu ara sıra. Şu an SSD’im elimde olmadığı için HDD’ye kurulu sistem.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle virüs sistemin ses sistemine girmiş ve bir dosyaya bulaşmış. Komut istemine SFC /scannow komutunu yazmak bu sorunu çözebilir. Siz virüsü silin ve komut istemine SFC /scannow yazarak eksik dosyaları doğrulayın. Umarım sality virüsü bulaşmamıştır.

Evet bu kodu görmüştüm, ama dediğim oyun dosyalarını direk doğrulamam sorunun çözülmesine yardımcı oldu. Oyun dosyalarını doğrulayınca silinen XAudio2_7 dosyası geri gelmiş. Steam üzerinden dosya doğrulamada virüs gelmez herhalde tekrar. Virüssüz normal çalışan halidir diye umuyorum. Bu arada virüs olarak bulduğu sosyal ilk bulunduğu zamanda silindi. Ekleme olarak şunu söylemek istiyorum. XAudio2_7 dosyası system32 dosyası içinde var, onda bir sorun çıkmadı ve hep oradaydı. Virüs olarak silinen SysWOW64 dosyası içindeydi. Dediğim gibi kasperskyla sildim 2 gün önce. Daha demin sesleri bozulan CS:GO oyun dosyalarını doğruladım ve XAudio2_7 dosyası SysWOW64 dosyasına geri geldi.

Sorununun çözülmesine sevindim. Anladığım kadarıyla virüs xaudio2_7 adlı dosyanın içine girmiş. Bu yüzden Kaspersky bu dosyayı virüs olarak gördü. Haliyle bu dosya adından da anlaşıldığı gibi bir ses sürücüsü ve silinince seste sorunlar oluştu. Komut istemine SFC /scannow yazdığın için dosya temiz bir şekilde tekrar oluşturuldu. Ucuz kurtulmuşsunuz. Eğer av kullanmasaydınız sistem cidden fena halde çökecekti.

XAudio2_7.dll dosyasını yüklemek için DirectX aracını kullanabilirsiniz. Antivirüsü kullanarak geri getirmeye çalışmanıza gerek yok.

Evet kasperskyı hep aktif olarak kullanıyorum. Fakat yanlış anladın sfc /scannow koduyla düzelmedi. Steam üzerinden seslerin bozulduğu CS:GO oyununun dosyalarını doğrulayarak sorun düzeldi. Yani XAudio2_7.dll dosyası geri geldi.
Dostum antivirüs üzerinden geri getirmeye çalışmadım. İlk mesajda da yazdığım gibi kaspersky virüsü silip PC tekrar başladığında karşıma çıkan kaspersky onarım aracı silinen dosyasının virüssüz halini yükledi sanmıştım fakat yüklememiş. Manuel olarak indirmeyi planladım ama aklıma geldi belki CS:GO’da sorun vardır dedim ve oyunun dosyalarını doğruladım, düzeldi sorun. Acaba XAudio2_7’yi mi yükledi diye merak ettim ve kontrol ettim. O dosyayı geri yüklemiş. Dediğim gibi steamden doğrulayıp indirdiği dosya virüslü değildir herhalde. Şu an yine de garantiye almak için kasperskydan tam tarama yapıyorum. Benim kafama takılan şey virüsün bulaşabileceği hiçbir şey yapmamama rağmen bilgisayar boştayken bunun olması.
Edit: Kaspersky ve malwarebytes taramaları temiz çıktı. Kaspersky rootkit taraması tam taramaya dahil mi bilmiyorum. Kendi yapıyor o taramayı. Onu da yaptığında buraya yazarım yine. Umarım dediğiniz gibi bir sality virüsü ya da başka türlü bir virüs diğer dosyalara sıçramamıştır. Cevaplayan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…