akmuse
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle kasperskydan virüs bildirimi geldi. Rootkit taraması yaparken bir tane nesne bulmuş fakat rootkit tarama raporunda bulunan nesnenin etkisiz hale getirilemediğini yazıyordu. O nesnenin temizlenmesi için bana bildirim geldi. Virüs adı olarak HEUR:Trojan.Win32.Generic yazıyordu ve dosya konumuysa C’de Windows dosyası içinde bir dosya. Temizlemesini ve bilgisayarı yeniden başlatmasını seçtim. Temizleyip bilgisayarı yeniden başlatırken karşıma anakartın ses programıyla alakalı bi hata geldi ve çok sürmeden PC yeniden başladı. Daha sonra açıldığında karşıma direk kaspersky adı altında Microsoft Windows onarım aracı tarzında bir şey çıktı ve adımları takip ederek işlemi yaptım. Herhalde bilgisayarda yanlış çalışan veya bozulan bir şeyi tespit edip düzeltti. Daha sonra tam tarama yaptım. 1 saat 21 dakika sürdü ve tehdit bulmadı (yaklaşık 45 dakikası %99da takılı kaldı bitiremedi taramayı). Raporları incelediğimde rootkit taramasında nesnenin etkisiz hale getirilemediğini, benim gelen temizleme bildirimine tıkladığımda başlayan gelişmiş temizlemede tehdit bulamadığı yazıyordu. Fakat etkisiz hale getirilenler başlığı adı altında rootkit taramasında bulduğu nesnenin etkisiz hale getirildiği, artık dosyanın bilgisayarda bulunmadığı yazıyordu. Dosya konumuna gittim ve öyle bir dosya artık yoktu. Dosyanın virüs mü yoksa yanlış çalışan bir dosya olduğuna emin değilim. Çünkü virüs bulaşabilecek bir şey yapmıyorum bilgisayarda. Oyun oynarım, girdiğim siteler belli sitelerdir YouTube vs. Gibi. Linklere tıklamam. Ama kaspersky raporunda dosya için Truva atı diyor. Kararsız kaldım. Son olarak konu başlığına gelecek olursak kaspersky harici birde malwarebytes ile taratacaktım fakat yükleme esnasında tüpün başı biraz doluyor ve yüklenemedi bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyin yazıyor. Yeniden başlattım denedim aynı hatayı verdi. Güvenli modda kurmayı denedim aynı hatayı verdi. Malwarebytes kendi sitesinde diğer antivirüsleri, vpn ve firewall hizmetlerini devredışı bırakıp kurun diyordu. Razı olamasam da kasperskyı devredışı bırakıp kurmayı denedim yine aynı hatayı verdi ve saniyeler içinde kasperskyı tekrar açtım. Sorun nedir?
Son düzenleme: