Malwarebytes'ın tespit ettiği KMS'i Kaspersky bulamadı

RAZORONE

Hectopat
Daha fazla  
İyi aksamlar. PC'mi once Kaspersky ile tam tarama olarak taradım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ardından Malwarebytes ile taradım, KMS programi cıktı. İlk aldiğımda Office 2016 vardı. Aldığım kişi onu cracklemiş ve Windows'u da cracklemiş. Ben Office 365 orijinal aldım, kurdum. KMS'leri sildim. Aklımdaki soru şu: Kaspersky niye bulamadı bu KMS'leri? Oysa daha önce Panda bile bulmuştu. Bir diğer sorum ise Windows'u yenileyen KMS'yi sildim ama aktifleştir yazısı gelmedi, gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
KMS'yi Windows'un kendi güvenlik merkezi bile virüs olarak algılayıp hemen karantinaya alıyor. Bence bu tarz programları bilgisayar sapıtmadığı sürece kullanmaya gerek yok. 7-8 yıldır virüs programı kullanmıyorum ve windows güvenlik merkezim bile tamamen kapalıdır. Şu ana kadar ne bir virüs bulaştı ne de PC sapıttı. Ayrıca KMS'yi silseniz de silmeseniz de belli bir süre sonra Windows etkinleştirme uyarısı verecektir ama bunun ne zaman olacağı tamamen şans bence. Silseniz de bir şey fark etmeyecek yani.

Bu tip yazılımlar farklı dosyaları "tehdit" olarak algılayabilir, ya da algılamayabilir. Kaspersky kayıt dosyaları gibi verilerde daha yüzeysel bakarken, Malwarebytes daha derinlemesine inceler ve sistemde yer alan bozuk bir dosyayı bile tehdit olarak algılayabilir, normaldir. Bu durum Kaspersky'ı güvenilmez yapmadığı gibi Malwarebytes'ı da güvenilir yapmaz. Farklı yazılımlar, farklı altyapılar. Bu yüzden ikisiyle de taratmanız öneriliyor.

Bu tip yazılımlar farklı dosyaları "tehdit" olarak algılayabilir, ya da algılamayabilir. Kaspersky kayıt dosyaları gibi verilerde daha yüzeysel bakarken, Malwarebytes daha derinlemesine inceler ve sistemde yer alan bozuk bir dosyayı bile tehdit olarak algılayabilir, normaldir. Bu durum Kaspersky'ı güvenilmez yapmadığı gibi Malwarebytes'ı da güvenilir yapmaz. Farklı yazılımlar, farklı altyapılar. Bu yüzden ikisiyle de taratmanız öneriliyor.
KMS'yi Windows'un kendi güvenlik merkezi bile virüs olarak algılayıp hemen karantinaya alıyor. Bence bu tarz programları bilgisayar sapıtmadığı sürece kullanmaya gerek yok. 7-8 yıldır virüs programı kullanmıyorum ve Windows güvenlik merkezim bile tamamen kapalıdır. Şu ana kadar ne bir virüs bulaştı ne de PC sapıttı. Ayrıca KMS'yi silseniz de silmeseniz de belli bir süre sonra Windows etkinleştirme uyarısı verecektir ama bunun ne zaman olacağı tamamen şans bence. Silseniz de bir şey fark etmeyecek yani.
Ben bu KMS'leri sildim. Bilgisayarim uyarı verir mi windosu aktifleştirmem için? Şu an Office 365 orijinal zaten ondan yana problem yok.
KMS'yi Windows'un kendi güvenlik merkezi bile virüs olarak algılayıp hemen karantinaya alıyor. Bence bu tarz programları bilgisayar sapıtmadığı sürece kullanmaya gerek yok. 7-8 yıldır virüs programı kullanmıyorum ve Windows güvenlik merkezim bile tamamen kapalıdır. Şu ana kadar ne bir virüs bulaştı ne de PC sapıttı. Ayrıca KMS'yi silseniz de silmeseniz de belli bir süre sonra Windows etkinleştirme uyarısı verecektir ama bunun ne zaman olacağı tamamen şans bence. Silseniz de bir şey fark etmeyecek yani.

O zaman onu da okuldan bir mail ile çözeriz. OFFICE365'i çözdüğüm gibi. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı