Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mi yoksa Yazılım Mühendisliği mi?

568923

Decapat
Merhaba dostlar, sorum hangi alanı seçmeliyim. Şu anda sıralamam yazılıma yetersiz kalıyor. Bu yüzden eğer bu dalı seçersem önce programcılık okuyup sonrasında DGS ile aynı şehirde mühendisliği okuyabileceğim. Malzeme mühendisliğine sıralamam yetiyor. Sizin öneriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi 2 3 sene sonra ne olacağı belli olmaz zaten dgsde aşırı kontenjan ve puan sıkıntısı var. Üstünede gittiğiniz üniversitede derslerinizin sayılmayıp 1. sınıftan başlama ihtimaliniz var. Ben bu riski alıyorum yazılımı seviyorum ve okumak istiyorum diyorsanız alın. Ama yazılıma aşırı ilginiz yoksa metalurjide iyi bir üniversitedeyse kapağı direk mühendisliğe atın derim.

Samimi şekilde fikrimi belirteyim. İş ilanlarını bir kontrol edin. Ağırlıklı olarak hangi özelliklere sahip olmanızı veya hangi bölümden mezun olmanızı istiyorlar. Bunu kariyer.net'ten kontrol edebilirsiniz. KPSS puan ve atamalarını kontrol edin. Devlet ağırlıklı olarak hangi mühendisliklerden alım ve atama yapıyor.
Bir de şöyle bir seçenek var. Özel veya devlet kurumlarında işe ve paraya ihtiyacım yok, ben bu bölümü bana bir şeyler katsın diye okuyorum diyorsanız hayalinizdeki neyse onu tercih edin. Yazılıma merakınız varsa Türkiye'de yazılım konusunda size çok şey katacak üniversiteler belli başlı yerler. Belli üniversiteler harici yerlerde size ezbere yönelik belli başlı temelli öğretecekler.
Bunun için de 4 senenizi heba etmenize gerek yok. Kendiniz internet üzerinden milyarlarca kaynaktan çok daha sağlıklı şekilde geliştirebilirsiniz.

Şimdi 2 3 sene sonra ne olacağı belli olmaz zaten dgsde aşırı kontenjan ve puan sıkıntısı var. Üstünede gittiğiniz üniversitede derslerinizin sayılmayıp 1. sınıftan başlama ihtimaliniz var. Ben bu riski alıyorum yazılımı seviyorum ve okumak istiyorum diyorsanız alın. Ama yazılıma aşırı ilginiz yoksa metalurjide iyi bir üniversitedeyse kapağı direk mühendisliğe atın derim.
Eskişehir teknik üniversitesinde

Samimi şekilde fikrimi belirteyim. İş ilanlarını bir kontrol edin. Ağırlıklı olarak hangi özelliklere sahip olmanızı veya hangi bölümden mezun olmanızı istiyorlar. Bunu kariyer.net'ten kontrol edebilirsiniz. KPSS puan ve atamalarını kontrol edin. Devlet ağırlıklı olarak hangi mühendisliklerden alım ve atama yapıyor.
Bir de şöyle bir seçenek var. Özel veya devlet kurumlarında işe ve paraya ihtiyacım yok, ben bu bölümü bana bir şeyler katsın diye okuyorum diyorsanız hayalinizdeki neyse onu tercih edin. Yazılıma merakınız varsa Türkiye'de yazılım konusunda size çok şey katacak üniversiteler belli başlı yerler. Belli üniversiteler harici yerlerde size ezbere yönelik belli başlı temelli öğretecekler.
Bunun için de 4 senenizi heba etmenize gerek yok. Kendiniz internet üzerinden milyarlarca kaynaktan çok daha sağlıklı şekilde geliştirebilirsiniz.
Açıkçası en yapmaktan zevk alacağım meslek yazılım ancak dgs yoluna girersem ilk sene dgsde estüye yerleşememe şansımda var okumayı düşündüğüm ve mümkün olan yer estü.Şuanda aklımda garipte olsa malzeme bilimine başlarken aöf programcılık okuyup öyle dgs denemek var.Eğer estüye geçebilirsem bilgisayardan devam ederim.Malzeme biliminden kaydımı sildiririm.Eğer geçemezsem malzeme biliminden ilerlerim en azından ön lisansla ortada kalmamış olurum diye düşünüyorum.Ancak aöf'te beklediğim kadar kolay olacak mı derdindeyim?

Hocam Yazılım mühendisliğinde hangi üniversiteler iyi ?

Eskişehir teknik üniversitesinde.

Açıkçası en yapmaktan zevk alacağım meslek yazılım ancak DGS yoluna girersem ilk sene DGS'de estüye yerleşememe şansımda var okumayı düşündüğüm ve mümkün olan yer estü. Şu anda aklımda garipte olsa malzeme bilimine başlarken AÖF programcılık okuyup öyle DGS denemek var. Eğer estüye geçebilirsem bilgisayardan devam ederim. Malzeme biliminden kaydımı sildiririm. Eğer geçemezsem malzeme biliminden ilerlerim en azından ön lisansla ortada kalmamış olurum diye düşünüyorum. Ancak AÖF'te beklediğim kadar kolay olacak mı derdindeyim?

Vay be bende aynı üniversitede aynı Bölüme yerleştim iyi denk geldi 🙂

Bu arada bende yazılım istiyordum puanım yetmedi ama pişman da değilim gayet güzel bir bölüm bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı