gereksiz812
Centipat
Daha fazla
Peki soğutucu almam gerekir mi o sisteme bir de dediğim gibi XMP'dir aşırı yüklemedir çok hakim değilim genelde de bu işlemleri yaparlarken sıkıntı çıkıyormuş en azından forumlarda bu şekilde gördüm XMP yapmadan 2133 MHz destekliyor bu oyunlarda çok büyük bir FPS düşüşü yaşatır mı bana ben o kısma girmeden kullansam diye düşünüyorum. Ekstra olarak Antalya'da yaşıyorum burada da nemle beraber sıcakta çok soğutucu eklemeden sıkıntı yaşar mıyım?
Kasanin ozellestirilmesi gerektigini yazdim zaten. Ona bakarsaniz MAMİBESS / RYZEN 5 5500/ RX 6600 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYAR bu sistemde de SSD, kasa, PSU yukseltmek gerekiyor. Attigim sistemi butcesi arttigi halde alabilecegini soyledim zaten. Ayrica kisisel deneyime gore bilesen onerilmez derken? Sadece ben sorun yasasam tamam diyecegim de sorun yasamayan oldugu kadar yasayan da var. O zaman hiçbir şey onerilmesin bu forumda. Asil tam tersi teknik ozelliklere bakmaktan ziyade kullananlarin soyledikleri daha onemli. Tabii teknik ozellikler de onemli ama kullanan bir insan ile kullanmadan teknik ozellikler olsun incelemeler olsun o tarz yerlerden bilgi edinen insan ile kullanan insanin soyleyecekleri farklidir. Çıkıp da AMD sorunsuzdur diyorsan isimiz zor zaten. Kullanmadan yorum yapmak ne kadar kolay. Tekrar diyorum bu arada ben sorun yasiyorum diye yasayacak degilsiniz. Ama sorun yasayan cok fazla. Bu sorunlari goz ardi etmek gereksiz olur. Arc mevzusuna gelirsek su an biraz daha kotu olabilirler AMD'ye gore ama daha yeni yeni kart uretiyorlar. AMD kac senedir duzgun yapamiyor bu isi. Ben Arc'den cok umutluyum muhtemelen AMD'den daha kisa sürede daha iyi bir gelisme yakalayacaklar.
Eger butceniz 16-16.5k arasina yeterse ilk attigim sistemi dedigim ozellestirmeler ile ya da VULCANO / RYZEN 5 5600 / RX 6650 XT / 512 GB NVME M2 SSD / 16GB 3200MHz DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI bu sistemi de alabilirsiniz. Fakat 5600 islemciye sogutucu sart oldugu icin ekstra bir masrafta cikacak. Ondan dolayi butcenizi bayağı bir asar. Kendi attiginiz sistemi ozellestirerek alabilirsiniz butceniz attiklarima el vermez ise.
Kasanin ozellestirilmesi gerektigini yazdim zaten. Ona bakarsaniz MAMİBESS / RYZEN 5 5500/ RX 6600 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYAR bu sistemde de SSD, kasa, PSU yukseltmek gerekiyor. Attigim sistemi butcesi arttigi halde alabilecegini soyledim zaten. Ayrica kisisel deneyime gore bilesen onerilmez derken? Sadece ben sorun yasasam tamam diyecegim de sorun yasamayan oldugu kadar yasayan da var. O zaman hiçbir şey onerilmesin bu forumda. Asil tam tersi teknik ozelliklere bakmaktan ziyade kullananlarin soyledikleri daha onemli. Tabii teknik ozellikler de onemli ama kullanan bir insan ile kullanmadan teknik ozellikler olsun incelemeler olsun o tarz yerlerden bilgi edinen insan ile kullanan insanin soyleyecekleri farklidir. Çıkıp da AMD sorunsuzdur diyorsan isimiz zor zaten. Kullanmadan yorum yapmak ne kadar kolay. Tekrar diyorum bu arada ben sorun yasiyorum diye yasayacak degilsiniz. Ama sorun yasayan cok fazla. Bu sorunlari goz ardi etmek gereksiz olur. Arc mevzusuna gelirsek su an biraz daha kotu olabilirler AMD'ye gore ama daha yeni yeni kart uretiyorlar. AMD kac senedir duzgun yapamiyor bu isi. Ben Arc'den cok umutluyum muhtemelen AMD'den daha kisa sürede daha iyi bir gelisme yakalayacaklar.
Eger butceniz 16-16.5K arasina yeterse ilk attigim sistemi dedigim ozellestirmeler ile ya da VULCANO / RYZEN 5 5600 / RX 6650 XT / 512 GB NVME M2 SSD / 16GB 3200MHz DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI bu sistemi de alabilirsiniz. Fakat 5600 islemciye sogutucu sart oldugu icin ekstra bir masrafta cikacak. Ondan dolayi butcenizi bayağı bir asar. Kendi attiginiz sistemi ozellestirerek alabilirsiniz butceniz attiklarima el vermez ise.
Ben önerimi yaptım hocam. Konu başındaki sistem mantıklı özelleştirmeler ile.Son bir sorum olacak bu benim başlığını açtığım sistemin PSU'su ve soğutmasını değiştirdiğimde diğer kompenentler işlemci RAM, SSD, anakart gibi parçaları 12K'lık olan sistemle kıyaslayacak olsanız hangisi daha mantıklı oluyor. Sonuçta sadece oyun oynamayacağım ileriye dönük çizim programlarınıda kullanmayı planlıyorum.
Tuh ya asosyal olmayip mesaj sayim az oldugu icin bilgisiz oldum ne yapacagim simdi? Komiksiniz valla. Bu arkadas ne diyorsa yapin hocam bilir kisiye benziyor. Sorun yasarsaniz da halleder ne de olsa AMD'de calisiyor.Ben önerimi yaptım hocam. Konu başındaki sistem mantıklı özelleştirmeler ile. Bilgisi olmayıp, kendi saçma sapan deneyimleri olan ve 1K bile mesajı olmayan arkadaşlar size yardımcı olur. İyi sosyaller.
Son bir sorum olacak bu benim başlığını açtığım sistemin PSU'su ve soğutmasını değiştirdiğimde diğer kompenentler işlemci RAM, SSD, anakart gibi parçaları 12K'lık olan sistemle kıyaslayacak olsanız hangisi daha mantıklı oluyor. Sonuçta sadece oyun oynamayacağım ileriye dönük çizim programlarınıda kullanmayı planlıyorum.
Ben önerimi yaptım hocam. Konu başındaki sistem mantıklı özelleştirmeler ile. Bilgisi olmayıp, kendi saçma sapan deneyimleri olan ve 1K bile mesajı olmayan arkadaşlar size yardımcı olur. İyi Sosyaller.
Tuh ya asosyal olmayip mesaj sayim az oldugu icin bilgisiz oldum ne yapacagim simdi? Komiksiniz vallahi. Bu arkadas ne diyorsa yapin hocam bilir kisiye benziyor. Sorun yasarsaniz da halleder ne de olsa AMD'de calisiyor.
Size de hocam. Estagfurullah ne sacma sorusu sonucta burasi forum herkes ogrenmeye giriyor. Ben elimden geldigince yardimci olmaya calistim size.Öneriniz için çok teşekkür ederim kusura bakmayın konuda biraz cahil kaldığım için kollektif bir zihinle hareket etmeye çalışıyorum zamanınız ve emeğimiz için tekrardan sağ olun tek problemim internette kartları arattığımda RX de daha çok problem başlığı görüyorum tabii ki bunun sebebi kartın daha çok alındığı için olması muhtemel ama en az problemi çıkartacak bir sistem istediğim için bu şekilde kılı kırk yarıyorum. Kırdıysam kusura bakmayın lütfen.
Size de çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdınız ben verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kendimde biraz daha düşünüp bir şey alacağım ne alacağımı bende bilmiyorum şu an ama pazartesiye aldığım sistemi yazarım diye düşünüyorum. Tekrardan sağ olun saçma sorularım olduysa affola iyi günler dilerim size de.
Arkadaşın dediğine baktım Intel sistemde Starfield 30FPS verirken RX6600 60 70 FPS'i görüyor tabii yan komponentlerde fark var YouTube girip tek tek baktım muadil sistem yakalamak için ama bir Hindistan'lı kardeşim çekmiş Intel'i, Hindistan'lı bir RX6600 kardeş denk getiremedim onu galiba Amerikan bir kardeşimizden izledim ekstra olarak Intel sistem dediği gibi her güncellemede bir üste taşımış kendini Intel'de bu noktada biraz güven aşıladı bana RX 6600 hiç kullanmadım ve işin içine girene kadar da duymamıştım Intel'i yine oradan buradan duyduk bir tık isim güven sağlıyor bana ama herkes Prime beyin adını verdi onu bekleyelim fikirleriniz için tekrar sağ olun arkadaşlar sizi de yoruyorum ama hakkınızı helal edin.
Fikir belirtecek arkadaşlar için isteğim bana en az sorun çıkartabilecek sistemi seçmeniz yani 20 30 FPS çok vermiş az vermiş benim için önemli değil monitörüm zaten 180Hz rekabetçi oyunda da o kadar FPS alsam bir de sorun çıkartmasa bana başka bir isteğim yok.
Sistem aldınızmı ? Aldıysanız hangisini aldınız memnun musunuz ?Öneriniz için çok teşekkür ederim kusura bakmayın konuda biraz cahil kaldığım için kollektif bir zihinle hareket etmeye çalışıyorum zamanınız ve emeğimiz için tekrardan sağ olun tek problemim internette kartları arattığımda RX de daha çok problem başlığı görüyorum tabii ki bunun sebebi kartın daha çok alındığı için olması muhtemel ama en az problemi çıkartacak bir sistem istediğim için bu şekilde kılı kırk yarıyorum. Kırdıysam kusura bakmayın lütfen.
Size de çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdınız ben verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kendimde biraz daha düşünüp bir şey alacağım ne alacağımı bende bilmiyorum şu an ama pazartesiye aldığım sistemi yazarım diye düşünüyorum. Tekrardan sağ olun saçma sorularım olduysa affola iyi günler dilerim size de.