Mamibess / R5 5500 ve RX 6600'lü sistem alınır mı?

Arc a 750 yi duymamıştım çok ilgili değilim piyasada şimdi baktım onun içinde yeni bir kart sürücü problemleri oluyor felan yazmışlar . Ben bir noktada okeyim artık ilk sistemi hiç upgrade etmeden alıcam sadece psusunu kaliteli alıcam bir tık fsp 550wlık alıcam 12.954 tl oluyor bide antalyadayım soğutucu eklicem . 13 753 tlyle kapatıcam günü şimdilik aklıma farklı bir çözüm gelmedi çünkü iş o kadar garipki 5500 yerine 5600 alıyorsun onu alınca ana kartıda yükseltsen mantıklı oluyor, 5600 rs6600 fazla geliyor onu da rs6650 yapsan mantıklı oluyor derken sistem yine oluyor 20 000 tl . Kampanyalarda garip orda olan buna tutmuyor burda olan onun ihyacını görmüyor bu sebeple tek bir yerden kasa toplamak istiyorum çok bilgili değilim ve olası bi sıkıntıda hem ona gidiyim hem buna gidiyimle uğraşmak istemiyorum . Şimdilik farklı bir çözüm gelmiyor aklıma hepinize fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim. İyi sabahlar dilerim hepinize .
 
RAM'ı 8 GB, işlemcisi i3 oluyor bu taraflardan desteklersek, RAM'i 16 GB işlemciyi i5 yaptık fiyat 15 156 TL oluyor. Antalya'da yaşıyorum soğutucu bir nebze gereklilik oluyor soğutucuda sıvı ekleniyor fiyat 16 873 TL oluyor. Ama dediğinede hak veriyorum bayağı bir araştırdım çok fazla mavi ekran ve çökmelerle karşılıyorlarmış insanlar bilemedim vallahi ne yapacağız.

i3 işlemci daha iyi ve Intel stok fan çok daha iyi soğutuyor sıvı soğutmaya gerek yok o ekran kartına i5 gerekmiyor RAM de 16 GB zaten 2x8 bu attığım sistem çok daha iyi rahat yüzde 30'luk performans farkı var.

Arc A750 de sorunsuz sayılmaz.

AMD'ye göre muazzam bu işe daha yeni girişti ama AMD'ye fark koydu 2-3 yıla çok daha iyi bir şekilde ilerlemey devam edecek bence.
 
i3 işlemci daha iyi ve Intel stok fan çok daha iyi soğutuyor sıvı soğutmaya gerek yok o ekran kartına i5 gerekmiyor RAM de 16 GB zaten 2x8 bu attığım sistem çok daha iyi rahat yüzde 30'luk performans farkı var.



AMD'ye göre muazzam bu işe daha yeni girişti ama AMD'ye fark koydu 2-3 yıla çok daha iyi bir şekilde ilerlemey devam edecek bence.
İşin garip yanı bir kısım senin gibi a750 derken bir kısımda rs 6600 diyor senin attığın sistemde hiç bir ekleme yapmadan almak mantıklı mı fiyat olarak daha uyguna geliyor bana okeyim ben o şekilde
 
İşin garip yanı bir kısım senin gibi A750 derken bir kısımda RS 6600 diyor senin attığın sistemde hiçbir ekleme yapmadan almak mantıklı mı fiyat olarak daha uyguna geliyor bana okeyim ben o şekilde.

Intel sistemede hiç ekleme yapma kanka bak diyorum Everest marka PSU agi marka SSD falan hepsi çöp vallahi git bir bilgisayarcıya ikisini göster direkt Intel der Intel'i al hiç ekleme yapma mis gibi sistem stok fan ses yaapmıyor ve soğutması çok iyi ilk sistemim oydu zaten.
 
Intel sistemede hiç ekleme yapma kanka bak diyorum Everest marka PSU agi marka SSD falan hepsi çöp vallahi git bir bilgisayarcıya ikisini göster direkt Intel der Intel'i al hiç ekleme yapma mis gibi sistem stok fan ses yaapmıyor ve soğutması çok iyi ilk sistemim oydu zaten.
Ben o sistemde psuyu fsp 550w ekleyip bide soğutucu ekleyecektim o şekilde düşünmüştüm ama okey sadece ekran kartı biraz düşündürüyor beni oyunlara destek sağlamaması bazı oyunlarda çok iyi optimize edilmişken bazısında sıkıntı çıkarması felan geriyor bir tık ama bakalım pazartesi en kötü Rus ruleti şeklinde karar vericem hangisi çıkarsa artık
 
Ben o sistemde PSU'yu FSP 550W ekleyip bir de soğutucu ekleyecektim o şekilde düşünmüştüm ama okey sadece ekran kartı biraz düşündürüyor beni oyunlara destek sağlamaması bazı oyunlarda çok iyi optimize edilmişken bazısında sıkıntı çıkarması falan geriyor bir tık ama bakalım pazartesi en kötü Rus ruleti şeklinde karar vereceğim hangisi çıkarsa artık.

3-4 hafta önce bir oyunda sorun çıkmıştı 2 gün sonra yeni sürücüyle ortadan kalktı direkt AMD gibi her ay boş sürücüler çıkartmıyor. 12bin TL az bir miktar değil paranın boşuna gitmesini istemem tabikde sana kalmış ama oradaki sistemde ekran kartı markası bile kötü ısınma problemide yaşarsın %30-35'lik performans kaybında olur. Bana kalırsa Intel'i hiçbir şey eklemeden almak en mantıklısı ama sana kalmış bir şey ben sadece öneride bulunabilirim.
 
Arc 750 problemli bir model. Intel'in daha kendini geliştirmesi lazım. Sizin dediğiniz problemler RX 5xx serisinde kaldı. RX6xxx serisinde çok çok az. Attığınız sistem iyi duruyor, Prime hocamı bekleyelim.
 
Arkadaşın dediğine baktım intel sistemde starfield 30fps verirken rx6600 60 70 fpsi görüyor tabi yan komponentlerde fark var YouTube girip tek tek baktım muadil sistem yakalamak için ama bir Hindistanlı kardeşim çekmiş inteli , Hindistanlı bir rx6600 kardeş denk getiremedim onu galiba Amerikan bir kardeşimizden izledim ekstra olarak intel sistem dediği gibi her güncellemede bir üste taşımış kendini intelde bu noktada biraz güven aşıladı bana rx 6600 hiç kullanmadım ve işin içine girene kadarda duymamıştım inteli yine ordan burdan duyduk bir tık isim güven sağlıyor bana ama herkes prime beyin adını verdi onu bekleyelim fikirleriniz için tekrar saolun arkadaşlar sizide yoruyorum ama hakkınızı helal edin .

Fikir belirtecek arkadaşlar için isteğim bana en az sorun çıkartabilecek sistemi seçmeniz yani 20 30 fps çok vermiş az vermiş benim için önemli değil monitörüm zaten 180hz rekabetçi oyunda da o kadar fps alsam bide sorun çıkartmasa bana başka bir isteğim yok
 
Arkadaşın dediğine baktım Intel sistemde Starfield 30FPS verirken RX6600 60 70 FPS'i görüyor tabii yan komponentlerde fark var YouTube girip tek tek baktım muadil sistem yakalamak için ama bir Hindistan'lı kardeşim çekmiş Intel'i, Hindistan'lı bir RX6600 kardeş denk getiremedim onu galiba Amerikan bir kardeşimizden izledim ekstra olarak Intel sistem dediği gibi her güncellemede bir üste taşımış kendini Intel'de bu noktada biraz güven aşıladı bana RX 6600 hiç kullanmadım ve işin içine girene kadar da duymamıştım Intel'i yine oradan buradan duyduk bir tık isim güven sağlıyor bana ama herkes Prime beyin adını verdi onu bekleyelim fikirleriniz için tekrar sağ olun arkadaşlar sizi de yoruyorum ama hakkınızı helal edin.

Fikir belirtecek arkadaşlar için isteğim bana en az sorun çıkartabilecek sistemi seçmeniz yani 20 30 FPS çok vermiş az vermiş benim için önemli değil monitörüm zaten 180Hz rekabetçi oyunda da o kadar FPS alsam bir de sorun çıkartmasa bana başka bir isteğim yok.

Arc 750 çok çok ucuz olmadığı sürece alınmayacak bir model. RX 6600 tercih edin, muhtelemen güç içinde Prime hocam yazar. Bekleyin.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı