Manga vs Mor ve ötesi

İkisinin de kalitesi ve seviyesi Türk müziğinin çok çok üstünde. Özellikle Manga gibi bir grup yurt dışında olsa şimdi çok daha farklı yerlerde olurlardı. Mor ve Ötesi'ni de bir ayrı severim ama benim de çocukluğum Manga ile geçtiği için Manga diyorum.

MaNga'nın çıkış albümü çok iyiydi ve Türkiye'de Nu-Metal alanında öncüydü. Ama o alanda devam etmediler ve tek teması "Aşk" olan şarkılar yapmaya başladılar. "Dünyanın Sonuna Doğmuşum" dışında başka aşk temalı olmayan şarkı yok, şaka gibi. Popülariteyi seçtiler, yani ben olsam ben de öyle yapardım ne yalan söyleyeyim. Yoksa duyan olmazdı.

Mor ve Ötesi de aynı diyeceğim ama değil. Daha soft bir tarzları var. Ve nasıl diyeyim, şarkıları genelde daha saykodelik. "Deli" şarkısına bayılıyorum. Tabii yine popülariteye oynamayı da bırakmıyorlar, yoksa nasıl ayakta kalsınlar? Onlar da haklı.

Mor ve Ötesi derim. Ama keşke ülkenin müzik kültürü değişse de sadece aşk temalı şarkılar yapmasalar. Ve en önemlisi: Albüm kültürü oluşsun.

Özellikle Manga gibi bir grup yurt dışında olsa şimdi çok daha farklı yerlerde olurlardı.
Var zaten; "Linkin park". Çok farklı bir yerde, aynen.

Birbiri ile kıyaslanacak gruplar değiller. MVÖ daha çok brit rock etkisiyle müziğe başlamış ve ilerlemiş bir sounda sahip. MANGA nedense bana arabesk tınlıyor.

Var zaten; "Linkin park". Çok farklı bir yerde, aynen.

İlk albümleri için evet diyebilirim ama sadece ilk albümü. Sonra dediğin gibi arabesk, popülarite için yaptılar/yapıyorlar.

Linkin Park'ın çok farklı bir yerde olduğu doğru, 24 milyon 500 bin aylık dinleyici var ve 5 yıldır herhangi bir iş yapmıyorlar.

İkisini de çok severim. Özellikle Manga'nın Bir Kadın Çizeceksin şarkısını ve Mor ve Ötesi'nin Deli şarkısını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı