Linux mint işletim sisteminde MangoHud nasıl kurulur ve kullanılır? Oyunlarda GPU ve CPU sıcaklıklarımı görmek istiyorum. Sanırım MangoHud kurdum ama başlat kısmında aradığım zaman hiçbir simge göremiyorum. MangoHud programını şu sitede ''installation'' yazan kısma bakıp komutlarla yükledim. Yapılandırma dosyası nerede? Oyun içindeyken hangi tuşa basıp MangoHud etkinleştiririm?
Komutları yeniden uygula ve ardından bahsettiğim düzenlemeyi yapmayı dene. Dosyanın içinde yapılandırmanın farklı bir uygulama ile oluşturulduğu yazıyor.
Linux Mint işletim sisteminde MangoHud nasıl kurulur ve kullanılır? Oyunlarda GPU ve CPU sıcaklıklarımı görmek istiyorum. Sanırım MangoHud kurdum ama başlat kısmında aradığım zaman hiçbir simge göremiyorum. MangoHud programını şu sitede "installation" yazan kısma bakıp komutlarla yükledim. Yapılandırma dosyası nerede? Oyun içindeyken hangi tuşa basıp MangoHud etkinleştiririm?
mangohud=1 değişkeni ile başlatmak nasıl oluyor? Bunu nasıl yaparım?
Şu komutu Steam'de oyunun başlatma seçeneklerine yazdım ve MangoHud göründü: mangohud %command%
Peki Hud'ı nasıl özelleştirebilirim? GPU ve CPU ısılarını görmek istiyorum.
[CODE lang="ini" title="Örnek konfigürasyon dosyası"]### MangoHud configuration file
### Uncomment any options you wish to enable. Default options are left uncommented
### Use some_parameter=0 to disable a parameter (only works with on/off parameters)
### Everything below can be used / overridden with the environment variable MANGOHUD_CONFIG instead
### Show media player metadata
# media_player
# media_player_name = spotify
### Specify gpu with pci bus id for amdgpu and NVML stats.
### Set to 'domain:bus:slot.function'
# pci_dev = 0:0a:0.0
################## INTERACTION #################
### Change toggle keybinds for the hud & logging
#toggle_hud=Shift_R+F12
#toggle_logging=F2
#reload_cfg=Shift_L+F4
################## LOG #################
### Set amount of time in second that the logging will run for
# log_duration
### Define name and location of the output file (Required for logging)
# output_file
[/CODE]
Yapılandırma dosyasında hiçbir şey yazmıyordu. Bu durumda ne yapmalıyım? İşe yaramadı. Goverlay kurdum kolaylık olur belki diye, Goverlay programını açınca cpu ve gpu kısmında yazan temperature tiklerini işaretleyip save yazan yere tıkladım. Run'a tıkladım ama ısıları göstermiyor. Steam'de oyun açtım, onda da göstermiyor. Sadece Ram kullanımını göstermesini istersem sağlayabiliyorum.