Manjaro kurulumunda disk biçimlendirilmiyor

waitdeath

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba,
Windows 10 yanına Manjaro kurmak istiyordum. Bundan dolayı öncesinde başarılı bir kurulum yapmış ve ardından silip yeniden kurmak istedim. Tekrardan boot USB'si oluşturup kurulum ekranına geldikten sonra Manjaro'ya bölüm ayırdım fakat kurulumu başlattıktan birkaç saniye sonra bu hatayı aldım.

IMG_20220905_181154.jpg

Göreceğiniz gibi yeniden boyutlandırılamadı hatası alıyorum.
Boot USB'sini balenaEtcher yazılımı ile oluşturdum. Sistemim ise UEFI destekliyor. Ek olarak kullandığım disk Patriot Burst SSD'si. Toplam 60GB'lık alayım ayırdığımı da eğer önemi varsa belirtmek isterim. İlk kez kurduğumda başarılı olmuşken silip tekrar kurunca neden böyle hata verdi anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu 2 yolu deneyebilirsiniz.
1-) USB'ye ISO'yu yazarken farklı bir uygulama kullanın. Önerim Ventoy.
2-) Gparted vb. uygulamalar'dan birini kullanıp diski ext4 formatı olacak şekilde tekrar formatlayın. Bakalım düzelecek mi?

Bu 2 yolu deneyebilirsiniz.
1-) USB'ye ISO'yu yazarken farklı bir uygulama kullanın. Önerim Ventoy.
2-) Gparted vb. uygulamalar'dan birini kullanıp diski ext4 formatı olacak şekilde tekrar formatlayın. Bakalım düzelecek mi?

Merhaba cevap yazdığınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz 1.yolu şu anda Rufus üzerinden deniyorum yine olmazsa Ventoy üzerinden de deneyeceğim.
Gparted yazılımıyla ile hangi diski formatlayayım anlayamadım, Windows 10 verilerim kaybolmaz mı?

Merhaba cevap yazdığınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz 1.yolu şu anda Rufus üzerinden deniyorum yine olmazsa Ventoy üzerinden de deneyeceğim.
Gparted yazılımıyla ile hangi diski formatlayayım anlayamadım, Windows 10 verilerim kaybolmaz mı?

Diski bölümlendirdiyseniz sıkıntı olmaz. Manjaro'yu kuracağınız bölümü bicimlendirmeniz gerekiyor diskin hepsini değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı