Manjaro Linux nasıldır?

Hepsi Arch tabanlı olduğundan bir rolling havası var Manjaro, Endeavour ve Arco gibi dağıtımlarda. 1 yıl boyunca kullandığım Arch'tan sonra Manjaro'ya geçmiştim, ilk başlarda sorun yok gibi duruyordu ama ben Arch'ta sorunlarımı kendim Wiki'den bakarak çözerken Manjaro'da bunu yapamadığımı farkettim, bir süre sonra da başım ağrımasın diye Ubuntu/Debian tabanlı stable dağıtımlara yöneldim. Arch ne kadar rolling olsa da Wiki'si sizi yarı yolda bırakacak bir dağıtım değil. Şahsi fikrim direkt Arch'a yönelmenin daha mantıklı olduğu. Bir kere kendi başınıza kurup pencere yöneticisine kadar kendiniz ayarlarsanız kıvama gelmiş oluyorsunuz zaten, bir daha forumlarda dert yanmanıza gerek kalmıyor.

Manjaro teoride iyidir.
Ama bana hiç iyi gelmedi. İnsanı çileden çıkaran systemd hataları yüzünden Arch'a geçtim. Arch da systemd, ama daha stabil. Şu an bu lanet systemd ile düzgün çalışan bir Debian, bir de Arch'ı gördüm.

LTS kernel ile kullansan güzel oluyor ama. Şık duruyor yani.

Hepsi Arch tabanlı olduğundan bir rolling havası var Manjaro, Endeavour ve Arco gibi dağıtımlarda. 1 yıl boyunca kullandığım Arch'tan sonra Manjaro'ya geçmiştim, ilk başlarda sorun yok gibi duruyordu ama ben Arch'ta sorunlarımı kendim Wiki'den bakarak çözerken Manjaro'da bunu yapamadığımı farkettim, bir süre sonra da başım ağrımasın diye Ubuntu/Debian tabanlı stable dağıtımlara yöneldim. Arch ne kadar rolling olsa da Wiki'si sizi yarı yolda bırakacak bir dağıtım değil. Şahsi fikrim direkt Arch'a yönelmenin daha mantıklı olduğu. Bir kere kendi başınıza kurup pencere yöneticisine kadar kendiniz ayarlarsanız kıvama gelmiş oluyorsunuz zaten, bir daha forumlarda dert yanmanıza gerek kalmıyor.
Arch wikisi FreeBSD'den sonra gördüğüm en kapsamlı wikidir. Çoğu sorunumu çözmüştü kerata :D
Arch Linux'a Zoom, Discord vb. programlar yüklenir mi?
Yüklenir. Kendim bizzat Discord ve Zoom kurdum ona.

Arco özelleştirme yapılabilir mi Mac teması gibi? Kurulum vb. Uğraştırır mı?
Masaüstü ortamı olan hemen her dağıtıma macOS'tan tut, milyon tane özelleştirme yapmak mümkün. Burada önemli olan dağıtım değil, masaüstü ortamının esnekliği.

Mesela KDE ile kolay macOS yapılırken Cinammon'da hata alınıyor bazı durumlarda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı