Mantık sorusu

Makaleler
7
Selamlar, benim cevabını bulamadığım bir soruyu sizlere de sormak istedim.
Bir kadın düşünün, kadın bir gün yürüyüşe çıkıyor ve sonra 2 tane çocuğu olduğu aklına geliyor, oyuncak alayım diyor. Markete giriyor, bir tarafta kız bir tarafta erkek oyuncakları, ancak çocuklarının sadece birinin cinsiyetini hatırlıyor ve o da erkek. Ancak kadın diğer çocuğunu hatırlamıyor, daha sonra biraz düşünüyor ve kız olduğu kararına varıyor. Kadın haklı mı? Haklı ise neden?

Son düzenleme:
Selamlar, benim cevabını bulamadığım bir soruyu sizlere de sormak istedim.
Bir kadın düşünün, kadın bir gün yürüyüşe çıkıyor ve sonra 2 tane çocuğu olduğu aklına geliyor, oyuncak alayım diyor. Markete giriyor, bir tarafta kız bir tarafta erkek oyuncakları, ancak çocuklarının sadece birinin cinsiyetini hatırlıyor ve o da erkek. Ancak kadın diğer çocuğunu hatırlamıyor, daha sonra biraz düşünüyor ve kız olduğu kararına varıyor. Kadın haklı mı? Haklı ise neden?

Hocam mantık dediğimiz P veya Q tarzı şeyler değil miydi? Bir de soru ne kadar saçma nasıl anne yav o:D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı