Mantıksal işlemci nedir?

LuPPiTeR

Centipat
{872BDA62-4BBE-429C-8241-B727AA19AAD2}.png

Bununla ilgili bir ayar görmüştüm açılınca ikiye katlıyordu işlemci çekirdeklerini. Ama konu hakkında pek bilgim olmadığı için size sormak istedim. Ne işe yarar? Oyunlarda FPS artışı sağlar mı? BIOS üzerinden kolayca erişilerek ayarlanabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Çekirdek: Tek bir bilgi işlem bileşeninde ki bağımsız merkezi işlemci birimi sayısını belirten bir donanımdır.

Sanal çekirdek: Tek bir CPU çekirdeğinden geçen veya bu çekirdekte işlenen basit düzenli talimatlar sırası için kullanılan yazılımdır.
İşlemci Sanal Çekirdek Ne İşe Yarar? bu konudan alınmıştır.
@@politetrafloraetilen

Mühendisler 1 çekirdeği sanal olarak 2 adet gibi tanıtılınca performansın kayda değer şekilde yükseldiğini farkettiler. Ve bu teknolojiyi işlemcilere ekstra olarak entegre ettiler.

Yaptığı şey: Her bir çekirdeği iki adet olarak tanıtarak performans arttırmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıksal işlemci (Thread) işlemcilerin belirli sanal fonksiyon ve yürürlükleri komutları işlemesine sağlar.

Hyper Threading olayı ise Intel'e ait bir inovasyondur sanal çekirdek çift (dublet) değer alır ve tek çekirdekten çift işlem yürürlüğe girer.

Ayrıca, Mantıksal işlemciler gerçek çekirdek değildir.
Ama, Intel ve AMD mühendisleri tek çekirdeği 2 sanal olarak Assembly dile ile entegre edince daha fazla performans aldığını fark ettiler.

Ve Hyper Threading doğdu.

Ama Gerçek çekirdek ile sanal çekirdek aynı değildir.
Bir işlemciye binlerce sanal çekirdek atayabilirsiniz ama hiç bir etkisi olmaz çünkü gerçek çekirdekler belirlenen kat sayı hariç sanal çekirdeği işleyemez.

Son düzenleme:
Sanal çekirdekler.
Hocam konu dışı ama imzanızda redmi note 9 proya 129 demişsiniz 128 yazsanız daha iyi olur bence. Tilt oldum.😄

Mantıksal işlemci (thread) işlemcilerin belirli sanal fonksiyon ve yürürlükleri komutları işlemesine sağlar.

Hyper threading olayı ise Intel'e ait bir inovasyondur sanal çekirdek çift (dublet) değer alır ve tek çekirdekten çift işlem yürürlüğe girer.

Ayrıca, mantıksal işlemciler gerçek çekirdek değildir.
Ama, Intel ve AMD mühendisleri tek çekirdeği 2 sanal olarak Assembly dile ile entegre edince daha fazla performans aldığını fark ettiler.

Ve Hyper threading doğdu.

Ama gerçek çekirdek ile sanal çekirdek aynı değildir.
Bir işlemciye binlerce sanal çekirdek atayabilirsiniz ama hiçbir etkisi olmaz çünkü gerçek çekirdekler belirlenen kat sayı hariç sanal çekirdeği işleyemez.

Tam olarak anlamış değişim. AMD işlemci kullanıyorum. BIOS üzerinden aktif etmem için ne yapmam gerek? Ayrıca aktif olması oyunlarda FPS artışı sağlar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı