Mantle Desteği Oyunlara Ne Zaman Yansır?

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.394
Ben nvidia kullanıcısıyım driver ve geforce experience gibi destekleri olduğu için nvidia destekliyorum, AMD mantle ve kaveri apu daha yolun başında onlarda baya bir geliştirme yapacaklardır.

Mantle orijinal oyunlarda oluyor diye biliyorum. Beni de bu konuda aydınlatan olursa sevinirim.

Mantle Directx 11'in bir başka adı ve AMD kartlarda çalışan bir versiyonu.
Yani korsanda da çalışır Mantle güncellemesini kurduktan sonra. 
Ben nvidia kullanıcısıyım driver ve geforce experience gibi destekleri olduğu için nvidia destekliyorum, AMD mantle ve kaveri apu daha yolun başında onlarda baya bir geliştirme yapacaklardır.

GeForce Experience sizi ne gibi zorluktan kurtardı mesela?

AMD tarafında da AMD Gaming Evolded var. Optimizasyondan oyun içi internet tarayıcısına kadar birçok özelliğe sahip. İki yazılımın da birbirine göre artı ve eksileri mevcut ama artık GeForce Experience'yi bahane etmeyin lütfen.

Mantle şimdilik şu oyunlarda kullanılacak:
  • Piyasaya çıkanlar
    • Battlefield 4 – (Developed by DICE/Frostbite Team)
    • Thief – (Developed by Eidos), no Mantle yet
    • Need for Speed Rivals — (Developed by Ghost Games), no Mantle yet
Henüz çıkmamış olanlar
    • Star Citizen – (Developed by Cloud Imperium Games, Behaviour Interactive)
    • Plants vs. Zombies: Garden Warfare –(Developed by PopCap Games)
    • Sniper Elite 3– (Developed by Rebellion)
    • Dragon Age: Inquisition – (Developed by BioWare/Frostbite Team)
    • Havana (codename) – (Developed by Visceral Games/Frostbite Team)
    • Mars (codename) – (Developed by Mohawk Games/Oxide Games)
    • Mass Effect (untitled) – (Developed by BioWare/Frostbite Team)
    • Mirror’s Edge 2 – (Developed by DICE/Frostbite Team)
    • Star Control – (Developed by Stardock/Oxide Games)
    • Star Wars: Battlefront — (Developed by DICE/Frostbite Team)
    • İsmi açıklanmamış bir oyun — (Developed by Oxide Games)

Mantle Directx 11'in bir başka adı ve AMD kartlarda çalışan bir versiyonu.
Yani korsanda da çalışır Mantle güncellemesini kurduktan sonra. 

GeForce Experience sizi ne gibi zorluktan kurtardı mesela?

Mantle ile DirectX 11 aynı şeyler değiller, yani başka bir adı değil. Mantle sistemi DirectX sistemini kullanarak kaybedilen iletişim zamanının önüne geçen bir yapı. Mesela özellikle Mantle için optimize edilen Battlefield 4 neden DirectX ve Mantle'de farklı çalışıyor? DirectX ile yapılan işlemlerde komut kütüphanelerinde iletişim çok zaman aldığı için buda fps'e yansıyor. Mantle ise DirectX kütüphaneleri yerine kendi komut setleri ile iletişim kuruyor ve DirectX'i devre dışı bırakıyor, o yüzden bu olay da +fps'e dönüşüyor. Yani özetle Mantle ve DirectX ayrı dünyalar, yapımcılar Mantle'ye geçerlerse ki çoğu firma ile anlaşmalar yapılmaya çalışılıyormuş. Geleceği parlak gibi. :)

Tabii ki dediğin gibi üst seviye kartlar ile performans farkları da açılıyor elbet, ama DirectX sistemi sürekli yama yapılarak güncelleniyor, yeniden yazma gibi bir olay yok bu sebep ile de kütüphane yığını oluşuyor bu da doğal olarak zaman kaybı+ fps kaybı olarak göze çarpıyor. Mantle ise sıfır bir yazılım ve çok daha hafif. Mantle destekliyor diye çekinenler de var "Her oyun Mantle desteklemiyor diye" ama o ekran kartları sadece Mantle ile çalışmıyor aynı zamanda istenilirse veya desteği olmaz ise DirectX'de kullanıyorlar. :) Parayı bulsam R9 290 alırım hiç düşünmem de 1500 lira bir ekran kartına para vermek... Diyecek bir şey bulamıyorum. :D

Burada nVidia'nın en önemli özelliklerinden birini atlıyorsunuz. CUDA ve PhysX desteği. Böylece daha kaliteli renderlar alınabiliyor. nVidia tek oyun amaçlı üretmiyor ve bu yüzden fiyatı daha pahalı oluyor. Bu pahalılığın bir etkeni de uzun zamandan beri nVidia'nın borusunun çalması ve onun hakkındaki iyi yönde bulunan söylentiler... Misal; "AMD çöp nVidia candır." gibi bakkal lafları...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı