Mantle gerçekleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir şey belli değil. Performans artışı % 5 de olabilir, % 50 de olabilir. Mantle gelene kadar performans artışını tahmin etmek ile kalacağız.

Bence erken konuşmanın zamanı değil. Her şey olabilir. %45 Performans banada biraz saçma geliyor. Çünkü %45 demek NVIDIA için büyük zarar demek. Ayrıca AMD %45 lik performansı getirirse, diğer ürünleri kim alacak ? Oh ne güzel hepimiz APUlu işlemci alalım, BF4'ü güzel güzel oynayalım peki diğer ürünler ne olacak ?

Sadece APU'lu işlemcilere değil, aynı zamanda HD7000 serisi ve R serisi için'de gelecek mantle.

Mantle desteği için, her oyun için ayrı ayrı optimize kodlar yazılması gerekiyor. BF4 için bile bu kadar beklendiyse diğer oyunlar için ne kadar beklemek gerekir sizler hesap edin. Şu an için gelmedi ama geldi sayarsak eğer, ortada sadece BF4 optimize kodları var, yani olacak. Aylar sonra da başka bir oyun için çıkartırlar.

Tek tek optimize kodlar çıkacakta Mantle destekleyecek. Ben render işleriyle uğraşan birisi olarak Nvidia'ya yakın duruyorum.

Mantle desteği için, her oyun için ayrı ayrı optimize kodlar yazılması gerekiyor. BF4 için bile bu kadar beklendiyse diğer oyunlar için ne kadar beklemek gerekir sizler hesap edin. Şu an için gelmedi ama geldi sayarsak eğer, ortada sadece BF4 optimize kodları var, yani olacak. Aylar sonra da başka bir oyun için çıkartırlar.

Tek tek optimize kodlar çıkacakta Mantle destekleyecek. Ben render işleriyle uğraşan birisi olarak Nvidia'ya yakın duruyorum.

Yeni çıkacak tam 20 oyun mantle desteği ile gelecek zaten. Şuan ilk yapıldığı için biraz hassas durmaları normal hele'ki bu işlemci 1080p'de BF4 oynatıyor dediler ise rezil olmamak için titiz davranmaları normal.

Sadece APU'lu işlemcilere değil, aynı zamanda HD7000 serisi ve R serisi için'de gelecek mantle.

Biliyorum. Fakat BF4 yüksek grafiklerde oynatabilen ucuz bir APU varken, o kadar para bayılıp bir ekran kartına verir misin ?

Eskiden dediğin zaman ne zaman, şimdi dediğin zaman ne zaman? Şu Mantle saçmalığının ortaya çıktığı zaman ne zaman? Sen bu iki süreci aynı kefeye mi koyuyorsun? Mantle performans artışı sağlar sağlamasına, hatta yararlı bir API olacağı kesin. Ama bu %45 uydurmaları tam anlamı ile "saçmalık".

Mantle gelmesi son kullancıların faydasına rekabet olmasa bu fiyatlar bile fazla ama o zaman bu fiyattan bile alamayacaksın .

- - - Güncellendi - - -

Render yapan biri zaten bunu tartışma konusu bile yapmaz . Nvidia'dan şaşmaması lazım.

Biliyorum. Fakat BF4 yüksek grafiklerde oynatabilen ucuz bir APU varken, o kadar para bayılıp bir ekran kartına verir misin ?

Apu sadece 1080p'de normal ayarlarda oynatıyor. Bu işlemcileri sadece giriş ve orta seviyeli oyuncular alır. Yoksa ben full HD oynayayım bütün ayarları dibine vurdurayım dersen harici bir ekran kartı şart.

Herkes ister mantle ile işlemcilerin ve ekran kartlarının performansı artsın, ama şuan performansı belli değil. Bunun için en iyisi işlemcilerin ve mantlenin çıkmasını beklemek

Bu konu içerisinde Mantle'ı kötüleyen tüm arkadaşlarımı selamlıyorum ve gelecekte bu konuyu onlara hatırlatacağımı belirtiyorum.

AMD açık kaynak kodlu olarak bu tarz kullanıcı dostu teknolojiler geliştire dursun NVIDIA ise 200$ verdirsin bize GSYNC için ki çoğumuzda 200$ lık monitör bile yok.

%45 performans konusunda ise performans artışı %30 olsa bile bu çok büyük bir artış, hafife almayın derim. Kaveri serisi ile birlikte düşük bütçesi olan arkadaşlarımıza artık A10-7850K ve R7 240 gibi işlemci & ekran kartı "konfigürasyon"ları önererek ucuz ama fiyat/performans kralı bilgisayarlar üzerinden oyun oynattıracağız, ve evet 1080p.

35%20-%20Dual%20Graphics_575px.jpg

Sadece A10-7850K;
06%20-%201080p%20Gaming.jpg

AMD sağlam bir firmadır. Mantle desteğini sunuma vermeden Mantle destekli ekran kartları çıkardılar. Halen mantle desteğini vermiyorlarsa bir nedeni vardır. Çıktı mı sorunsuz hedeflediğini başarılı bir şekilde sunulmasını istedikleri içindir.

Şu konuyu inceleyin ve beklemede kalın > [h=2]Mantle Şubatta Geliyor[/h]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı