Çözüldü Manual OC ve PBO farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
OC elle yapılır PBO ise üreticinin sunduğu yüksek frekanslardır. Eğer OC konusunda bilgin iyi ise PBO değerinden daha iyi değerler elde etmek mümkün. PBO için direk Intel'in Turbo Boost örnek verilebilir.
CPB ile PBO farkları;

CPB.
(Core Performance Boost)
AMD Ryzen işlemcinizin Turbo frekanslarına çıkmasını sağlayan ayardır.
PBO.
(Procession Boost OverDrive)
Bu yöntem uygun koşullar altında sistem bileşenlerinizin güç limitlerini ve bu bileşenlere gönderilen akımı arttırarak daha agresif CPU saat hızlarını elde etmenizi sağlar.

Bu iki ayar arasından CPB açmanızı öneririm.
Zira daha yüksek saat hızı, eşittir daha yüksek performans demek.
PBO'ya gelecek olursak daha önce kullanmadım hiç bu ayarı, o yüzden tavsiye edemiyorum.
OC elle yapılır PBO ise üreticinin sunduğu yüksek frekanslardır. Eğer OC konusunda bilgin iyi ise PBO değerinden daha iyi değerler elde etmek mümkün. PBO için direk Intel'in Turbo Boost örnek verilebilir.
CPB ile PBO farkları;

CPB.
(Core Performance Boost)
AMD Ryzen işlemcinizin Turbo frekanslarına çıkmasını sağlayan ayardır.
PBO.
(Procession Boost OverDrive)
Bu yöntem uygun koşullar altında sistem bileşenlerinizin güç limitlerini ve bu bileşenlere gönderilen akımı arttırarak daha agresif CPU saat hızlarını elde etmenizi sağlar.

Bu iki ayar arasından CPB açmanızı öneririm.
Zira daha yüksek saat hızı, eşittir daha yüksek performans demek.
PBO'ya gelecek olursak daha önce kullanmadım hiç bu ayarı, o yüzden tavsiye edemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben Manual OC yapmayı daha doğru buluyorum. Çünkü her şey benim kontrolümde ve rastgele bir işleyiş olmuyor. Tüm sistemin sağlıklı çalışması bana göre en iyi bu şekilde oluyor. PBO yu araştırdığım zamanlarda PBO kullanılarak net bir sonuç bulamamıştım. Zaten hassas bir ayar olduğundan bu sanırım yaptığımız OC işleminin çok daha dar alanlarda kalmasını tetikliyor olabilir. Bilgi yanlışlığı varsa düzeltin lütfen. Fakat Manual OC konusunda dediklerimin arkasındayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı