Unreal Engine MapCheck: Error hatası

Sormanıza gerek yok. Atabilirsiniz. Hatalar çok evrensel olmadığı sürece çözüm üretmeye çalışırım. Kodlarınızda oluşan hataları görmeden bir şeyler diyebilmek çok zor.
Çok sağ olun. Şimdi arama kısmını kullanarak bütün Türkçe alfabeye ait kelimeleri kaldırdım. Şu an yine hata alıyorum ama bu sefer farklı bir şey var. O ise hiç kırmızı ile yazılı birşey yok. Hata var ama nerede belli değil.
resim_2025-04-26_210620326.png

Bu yazı geliyor.

Son düzenleme:
Çok sağ olun. Şimdi arama kısmını kullanarak bütün Türkçe alfabeye ait kelimeleri kaldırdım. Şu an yine hata alıyorum ama bu sefer farklı bir şey var. O ise hiç kırmızı ile yazılı birşey yok. Hata var ama nerede belli değil.Eki Görüntüle 2478535
Bu yazı geliyor.
Onlar hata değil bilgilendirme. Sorunsuz çıktı alabildiniz mi?

Onlar hata değil bilgilendirme. Sorunsuz çıktı alabildiniz mi?
Şu an tekrar deniyorum bazı şeyleri değiştirdim.

Elektrik gitti geldi bilgisiyarı yeniden çalıştırdım ve böyle bir yazı geldi projede.
resim_2025-04-26_220210282.png

Yes diyince ise
resim_2025-04-26_220233099.png

Valla kafayı yiyeceğim artık. Neden bir türlü olmuyor be bu. Visual Code mi girmem gerekli. Bu arada proje blueprint olarak kurulu.

Elektrik gitti geldi bilgisiyarı yeniden çalıştırdım ve böyle bir yazı geldi projede.Eki Görüntüle 2478618
Yes diyince ise
Eki Görüntüle 2478619
Valla kafayı yiyeceğim artık. Neden bir türlü olmuyor be bu. Visual Code mi girmem gerekli. Bu arada proje blueprint olarak kurulu.
Bir hasar oluşmuş olabilir elektrik gitmesinden dolayı. Projeyi açabiliyor musunuz?

Bir hasar oluşmuş olabilir elektrik gitmesinden dolayı. Projeyi açabiliyor musunuz?
Yok açamıyorum. bu attığım yazılar çıkıyor. Eğer no dersem de başlıyor ama %75 olunca ''The game module 'MainGame' could not be found. Please ensure that this module exists and that it is compiled.'' diyor. Ne yapmam gerekli? Eski sürüme döndürme gibi bir şey yok mu? Birde C++ kurunca oldu bu.
Ek olarak işinize yarar mı bilmiyorum ama bugün yani açılma sorunu başladıktan sonra bi dosyalara baktım ve böyle bir dosya vardı. Dün yoktu ama.
resim_2025-04-26_222112351.png

Benim şüphelerime göre MainGame.sln sorun çıkartıyor çünkü dün yokken bugün sorun çıkarırken ortaya çıktı.
Ekran görüntüsü 2025-04-26 223247.png

Önemli değişiklik. Önceki proje açılmayınca bende sıfırdan bir daha oluşturdum. Zaten haritaları farklı proje içinde yaptığımdan dolayı pek bir sorun yaşamadım. Her neyse oyunu dışarı aktarmaya çalışınca şöyle bir hata alıyorum:

Kod:
UATHelper: Packaging (Windows): ------ Building 4 action(s) started ------
UATHelper: Packaging (Windows): [1/4] Compile [x64] SharedPCH.Core.Project.ValApi.Cpp20.cpp
UATHelper: Packaging (Windows): E:\UE_5.4\Engine\Source\Runtime\Core\Public\Experimental\ConcurrentLinearAllocator.h(31): error C4668: '__has_feature' �ni�lemci makrosu olarak tan�mlanmam��, '#if/#elif' i�in '0' ile de�i�tiriliyor
UATHelper: Packaging (Windows): E:\UE_5.4\Engine\Source\Runtime\Core\Public\Experimental\ConcurrentLinearAllocator.h(31): error C4067: �n i�lemci y�nergesinden sonra beklenmeyen belirte�ler var - sat�r sonu bekleniyordu
UATHelper: Packaging (Windows): Total time in Parallel executor: 3.89 seconds
UATHelper: Packaging (Windows): Total execution time: 5.28 seconds
UATHelper: Packaging (Windows): Took 5,40s to run dotnet.exe, ExitCode=6
UATHelper: Packaging (Windows): UnrealBuildTool failed. See log for more details. (C:\Users\Gaming\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\E+UE_5.4\UBA-SonDurum-Win64-Development.txt)
UATHelper: Packaging (Windows): AutomationTool executed for 0h 0m 7s
UATHelper: Packaging (Windows): AutomationTool exiting with ExitCode=6 (6)
UATHelper: Packaging (Windows): BUILD FAILED
PackagingResults: Error: Unknown Error
Motor ile ilgili bir sorun yok. Herhalde 2 günde 10-15 defa tamir ettim. Hiç bu proje içine C++ da oluşturamam sonra diğer 2 proje gibi bu da açılmaz. İsim dosyalarını kontrol ettim. Hepsi İngilizce yazılı. Kodların hepsine baktım onlarda da sorun yok. Ben bu hatalı kodu nasıl çözeceğim o zaman?

Son düzenleme:
Yok açamıyorum. bu attığım yazılar çıkıyor. Eğer no dersem de başlıyor ama %75 olunca ''The game module 'MainGame' could not be found. Please ensure that this module exists and that it is compiled.'' diyor. Ne yapmam gerekli? Eski sürüme döndürme gibi bir şey yok mu? Birde C++ kurunca oldu bu.
Ek olarak işinize yarar mı bilmiyorum ama bugün yani açılma sorunu başladıktan sonra bi dosyalara baktım ve böyle bir dosya vardı. Dün yoktu ama.Eki Görüntüle 2478636

Benim şüphelerime göre MainGame.sln sorun çıkartıyor çünkü dün yokken bugün sorun çıkarırken ortaya çıktı.Eki Görüntüle 2478645

Önemli değişiklik. Önceki proje açılmayınca bende sıfırdan bir daha oluşturdum. Zaten haritaları farklı proje içinde yaptığımdan dolayı pek bir sorun yaşamadım. Her neyse oyunu dışarı aktarmaya çalışınca şöyle bir hata alıyorum :
UATHelper: Packaging (Windows): ------ Building 4 action(s) started ------
UATHelper: Packaging (Windows): [1/4] Compile [x64] SharedPCH.Core.Project.ValApi.Cpp20.cpp
UATHelper: Packaging (Windows): E:\UE_5.4\Engine\Source\Runtime\Core\Public\Experimental\ConcurrentLinearAllocator.h(31): error C4668: '__has_feature' �ni�lemci makrosu olarak tan�mlanmam��, '#if/#elif' i�in '0' ile de�i�tiriliyor
UATHelper: Packaging (Windows): E:\UE_5.4\Engine\Source\Runtime\Core\Public\Experimental\ConcurrentLinearAllocator.h(31): error C4067: �n i�lemci y�nergesinden sonra beklenmeyen belirte�ler var - sat�r sonu bekleniyordu
UATHelper: Packaging (Windows): Total time in Parallel executor: 3.89 seconds
UATHelper: Packaging (Windows): Total execution time: 5.28 seconds
UATHelper: Packaging (Windows): Took 5,40s to run dotnet.exe, ExitCode=6
UATHelper: Packaging (Windows): UnrealBuildTool failed. See log for more details. (C:\Users\Gaming\AppData\Roaming\Unreal Engine\AutomationTool\Logs\E+UE_5.4\UBA-SonDurum-Win64-Development.txt)
UATHelper: Packaging (Windows): AutomationTool executed for 0h 0m 7s
UATHelper: Packaging (Windows): AutomationTool exiting with ExitCode=6 (6)
UATHelper: Packaging (Windows): BUILD FAILED
PackagingResults: Error: Unknown Error
Motor ile ilgili bir sorun yok. Herhalde 2 günde 10-15 defa tamir ettim. Hiç bu proje içine C++ da oluşturamam sonra diğer 2 proje gibi bu da açılmaz. İsim dosyalarını kontrol ettim. Hepsi İngilizce yazılı. Kodların hepsine baktım onlarda da sorun yok. Ben bu hatalı kodu nasıl çözeceğim o zaman?
Bir yerde bir hatanız var ama ne bilemiyorum. Eğer mümkünse projeyi github'a yükleyebilir misiniz? Ben paketlemeye çalışayım. Sorunun nerden kaynaklandığına dair daha da yardımcı olabilmek adına.
Ayrıca kod veya hata paylaşırken, satır içi kod ve boşluk kullanırsanız daha kolay okuyabiliriz.
C++:
void OrnekKod(){
    ornek kod
}
void OrnekKod(){
ornek kod
}

Bir yerde bir hatanız var ama ne bilemiyorum. Eğer mümkünse projeyi github'a yükleyebilir misiniz? Ben paketlemeye çalışayım. Sorunun nerden kaynaklandığına dair daha da yardımcı olabilmek adına.
Ayrıca kod veya hata paylaşırken, satır içi kod ve boşluk kullanırsanız daha kolay okuyabiliriz.
C++:
void OrnekKod(){
    ornek kod
}
void OrnekKod(){
ornek kod
}
GitHub C++ için değil miydi ? Benim oyunum Blueprint üzerine kurulu. Hem nasıl yükleyeceğim ki oyunu dışarı aktaramiyom?

GitHub C++ için değil miydi ? Benim oyunum Blueprint üzerine kurulu. Hem nasıl yükleyeceğim ki oyunu dışarı aktaramiyom?
Hayır. GitHub'a istediğinizi yükleyebilirsiniz. Direkt Projenizin olduğu dizini GitHub'a yayımlayın. Destek olalım. Hem GitHub'da öğrenirsiniz, projelerinizin yedeği olur. Güzel de bir özgeçmişiniz olur.

Hayır. GitHub'a istediğinizi yükleyebilirsiniz. Direkt projenizin olduğu dizini GitHub'a yayımlayın. Destek olalım. Hem GitHub'da öğrenirsiniz, projelerinizin yedeği olur. Güzel de bir özgeçmişiniz olur.
Reis çok sağ olasın. Vallahi seni de bayağı uğraştırdım. Ama hallettim sonunda. Bir süre önce Epic Games'in yabancı form sitesine yazmıştım. Sorun benim projemde değilmiş. Sorun UE5 dosyalarındaymış. Motorun dosyalarında bir kodu sildim. O kod Visual Studio tarafından sorun çıkarıyormuş. Silince düzeldi. Şu an oyunun en azından başı test etmek için hazır bilgisayarda duruyor. Vallahi seni de bayağı uğraştırdım. Eğer istersen size de vereyim mi dosyayı. Bilmiyorum bu kadar uğraştırdim sizi yapabilecegim tek şey bu.

Birde bu GitHub benim CV'de ne tür işe yarar? İşe alımda veya bir iş görüşmesinde beni 1 adım öne mi çıkarır?

Reis çok sağ olasın. Vallahi seni de bayağı uğraştırdım. Ama hallettim sonunda. Bir süre önce Epic Games'in yabancı form sitesine yazmıştım. Sorun benim projemde değilmiş. Sorun UE5 dosyalarındaymış. Motorun dosyalarında bir kodu sildim. O kod Visual Studio tarafından sorun çıkarıyormuş. Silince düzeldi. Şu an oyunun en azından başı test etmek için hazır bilgisayarda duruyor. Vallahi seni de bayağı uğraştırdım. Eğer istersen size de vereyim mi dosyayı. Bilmiyorum bu kadar uğraştırdim sizi yapabilecegim tek şey bu.

Birde bu GitHub benim CV'de ne tür işe yarar? İşe alımda veya bir iş görüşmesinde beni 1 adım öne mi çıkarır?
Rica ederim ne demek. Hayır, bir çıkar için yardım etseydim; önden projeyi isterdim.
Evet. Size illa bir gün işinize yarayacak avantaj sağlar. Örneğin, projeyi kaybettiniz. Yedeği var.
İş görüşmesi, güzel bir repo. Açık kaynak yaparsanız başka insanlar da yararlanır belki fork atar.
Uzun lafın kısası, her türlü GitHub'a yüklemek avantaj sağlar.

Aynı sorunu başkası yaşarsa, yardım etmek adına yaptığınız işlemi de yazar mısınız?
Böyle bir şey ilk defa duyuyorum da, benim için de bir bilgi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı