Marangoza masa yaptırtmak ne kadar tutar?

p4nk3yk

Femtopat
Daha fazla  
150 ya da 120ye 60 cm ahsap bir yüzey altına 4 demir ayakla standart saglam bir masa yaptırmak istiyorum. 3000-4000 gibi bir bütçe var kafamda ama genisletebilirim.
Çam, ceviz vs tonla seçenek var tür olarak ne seçsem işimi görür ve doğal durur bilemedim. Ayrıca ayakları nasıl hallederim hani nereden alırım montajı falan bayağı yordu kafamı bu işlere ilk defa girmeyi deneyeceğim. Bu tarz durumlarda bilgisi olan arkadaşlar, büyüklerim varsa yardımcı olmak isteyen vesaire çok sevinirim. Bir de en önemli soru tabii ki bu uğraşa değer mi?

Kısaca sorularım 1- 120 cm bilgisayarlı çalışma masası için yeterli olur mu 2- hangi ahşap türünü seçmeliyim 3- bütçeme uygun bir mesele mi ve değer mi yoksa hazır alıp geçmek mi daha karlı?

Hazır alıcaksam eğer ha110 hoşuma gitti onu almayı düşünüyorum.

120 cm gayet yeterli olur. Çam seçebilirsiniz bence kattığı hava ve duruşu gayet sağlam ve şık duruyor. Her zaman marangozdan yaptırmanız daha iyi tabiki. Ama bütçenizin kısıtlı olduğu zamanlarda hazır almaktan başka çareniz yok.

Cevap için teşekkürler çamın görüntüsü baya hoşuma gidiyor içime sindi o yüzden. Ancak malum ekonomiden dolayı fiyat algısı kalmadı geçen senelerde 600e fln yaptırdım diyeni gördüm şuan aşağı yukarı kaç bine gelir çam bi masa

Hocam tam bi fiyat vermek doğru olmaz. Bu marangozdan marangoza değişir. İçinize sinenler gidip fiyat sorup size en iyi gelenden yaptırmanız gerek. Bazısı 3000 de diyebilir bazısı 10000 de diyebilir.

O fiyatlara mümkün değil maalesef. Sadece ayakları 1-2 bin TL tutuyor. Bu boyutlarda gerçek ahşap bir masa minimum 10 bin liradan başlar. MDF yaptırabilirsiniz belki 5 bin bandında.
Sıkıntı o zaman ya 5 bin fln verebilirim de 10 binlere çıkamam muhtemelen. MDF konusunu araştırıcam saolun

120cm yeterli oluyor. MDF seçmelisin malzeme olarak, bütçeyle ilgili derdin yoksa masanın üst malzemesini gerçek ağaç seçebilirsin.

Ben olsam ayakları demir yapmak yerine onları da ahşaptan yapardım.

Sana kendi masamın planını az buçuk çizmeye çalışacağım

Laptop touchpadi ile bu kadar oluyor idare et

Ayakları dört demir ayak yapmak yerine bunu yapmanın maliyet açısından faydası var. Ek olarak 1 numaralı yatay tahta ayağını koyabileceğin bir yer olduğu gibi aynı zamanda masayı tutacak. Aynı şekilde 2 numaralı olan da zemine dik gelecek, arkasına kabloları asıyorum ben böylece kablolama konusunda hiçbir şey gözükmüyor. 3 Numaralı olan opsiyonel, aynı ahşaptan monitör masası yaptım. Altına klavyeni fareni atıp yemek yiyeceğin zaman alan açıyorsun. Derinliği en az 60cm yapman tavsiye.

Bedroom musician table design diye aratırsan evde müzisyenlerin kurduğu setuplar genelde en verimlisi oluyor. Sana bayağı fikir verir.

Ayrıca 1'den ince dik bir ahşap daha çıkarıp 2'nin arkasına doğru monte edersen masanın hiçbir yeri oynamaz sapasağlam olur. Benim sol taraf duvarda kalıyor oraya da kablo falan asıyorum. Demir ayaklarda her yer açıkta olacak böyle fırsatın olmuyor

Bauhaus'ların bazısında kesim atölyesi var. Oradan mdf seçip istediğin boyutlarda istediğin kadar parça kestirebiliyordun hala öyleyse hem mdfsi çok sağlam hem kaplaması çok kaliteli oluyor tavsiye ederim

Hiçbir türlü bir masaya 5000 fiyat biçeceklerini düşünmüyorum bu arada, eğer marangozluk piyasası bu noktadaysa felaket. Parçaları kestir kendin birleştir daha iyi

dipnot: 120cm masanın ortası bastırdığında çökebilir, Ortaya da bir demir ayak atman gerekirse şaşırma

Hocam tam bi fiyat vermek doğru olmaz. Bu marangozdan marangoza değişir. İçinize sinenler gidip fiyat sorup size en iyi gelenden yaptırmanız gerek. Bazısı 3000 de diyebilir bazısı 10000 de diyebilir.
anladım hocam tekrardan teşekkürler. Umarım kazıklanmam

ikea da ayak satılır hatta çekmece de var. 3 çekmece alıp üst üste koyuyorsun. üstüne de kestirdiğin plakayı. sana masa oluyor en kralından. daha ucuza da masa ayaları var. trendyoda.

60*120 yükselik de 75cm oluyor galiba.

ikea da ayak satılır hatta çekmece de var. 3 çekmece alıp üst üste koyuyorsun. üstüne de kestirdiğin plakayı. sana masa oluyor en kralından. daha ucuza da masa ayaları var. trendyoda.
Konu ayak maliyeti değil sadece böyle verimli oluyor bayağı. Benim için önemli müzik ekipmanları ile bilgisayar ekipmanlarını tek ortama hepsi kullanışlı olacak şekilde sığdırmaya çalışıyorum, ileride konsol alırsa onu da bir parça monte edip istediği yere koyabilir mesela. Veya büyük hoperlörler almak istediğinde vs. seçeneğin bol oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…