İnceleme Mario Kart World

Yer
Anaheim, Los Angeles, CA
Daha fazla  
Bildiginiz uzere Mario Kart World, Switch 2 ile beraber cikisini gerceklestirdi. Ben de dun, yayinlanma tarihinde, konsolla beraber aldim. Dunden beri araliksiz oynuyorum diyebilirim. Seriyi cok seven birisi olarak Mario Kart World, MK8 klasiginin yerine gececek gibi duruyor ilerleyen zamanlarda. Ilgi olursa genel bir Switch 2 incelemesi de yapabilirim ilerleyen zamanlarda :)

- Grafikler ve Performans -

Gorsellik son derece iyi olmus. Ornegin geceleri yaptiginiz yarislarda parlak yuzeylerden isik ayni RTX edasiyla yansiyor. Bu kadar kompakt bir cihaza nasil boyle bir islem gucu sigdirmislar, anlayamadim dogrusu. El modunda 60 FPS sabit oynuyorsunuz ve bir an bile FPS dusmuyor. Docked modda isler birazcik daha farkli cunku 4 kisiyseniz, ki bu oyunun izin verdigi en cok oyuncu sayisi, FPS 30 civarlarinda seyrediyor lakin gece haritalarinda FPS'i tekrar 50-60 seviyelerinde gormek mumkun. Bu gayet normal cunku 24 kisilik, tamamen kaosun hakim oldugu bir yaris oyununda 4 kisiyi ayri ayri renderlamak ve islemden gecirmek epey yoran bir durum. En iyi senaryoyla isin icinden siyrilmislar diyebiliriz.

Not: Biz bir de eski Switch joy-conlari baglamistik. Belki onun da peformansa bir etkisi vardir, bilemiyorum.

- Oynanis -

Nintendo kitlesi birazcik degisikliklere uzak bir kitle hele ki konu Mario Kart ise. 24 oyuncu olmasi ve acik dunya olmasiyla one cikiyor aslen. Mario Kart sizin icin ne kadar kaotikse, bu oyun 2 kat daha kaotik ama kotu bir anlamda degil. Oyuncu coklugu kesinlikle bunaltmiyor aksine eglendiriyor. Bu haliyle 12 kisi olsaydi biraz sikardi, yalan yok. Pistler de ona gore tasarlanmis zaten. Duvarlarda surme, raylarda gitme gibi guzel mekanikler eklenmis. Ustalasmasi biraz zor ama kesinlikle yaris kazandirtabilecek mekanikler.
- Pistler -

Oyun acik dunya oldugundan oturu tum pistler birbirine bagli. Serbest takilma modunda tum pistlerde serbestce dolasabiliyor ve pratik yapabiliyorsunuz. Pist cesitliligi cok iyi, uzun vadede sikmaz. Pist tasarimlari konusunda da ekstra olarak ozen verilmis. Mukemmel duruyorlar. Buradaki pistlerin simdiden ileride klasik olarak anilacagini gorebiliyorum. Grand Prix'de yaris bittikten sonra diger piste kadar da yarisiyorsunuz. Gayet eglenceli ve kesintisiz bir oyun deneyimi sunuyor.
- Gorseller ve Videolar -
image5.jpeg

image4.jpeg

image3.jpeg

image2.jpeg

image1.jpeg

image0.jpeg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Tum gorseller ve videolar bana aittir ve oynama yoktur.

Edit: YouTube, videolarin kalitesini feci bir sekilde bozmus. Duzeltmeye calisacagim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı