Markasız dandik termal macun sürülür mü?

Bence bir deneyin baktınız çok ısınıyor değiştirirsiniz.

Peki bu şekilde biraz kullansam sorun olur mu zaten yakında yeni işlemci ya da laptop almayı düşünüyorum.

İlk bir kullanın sıkıntı yapıyorsa yeni terminal macunu alın.

Bilgisayarımın işlemcisi 80 derecelere çıkmaya başladı kullanırsam sorun olur mu?
Kaliteli ile kalitesiz macun arasında maximum 15 derece oynar. Az bir değer değil ama bu kasa içi soğutmanıza bağlı. Kaliteli bir macun ile 60 derece üstüne çıkmayan bir işlemciden bahsedeceksek kalitesiz macun kullanılabilir.

Noname macunlarda durum biraz farklı, evde bir sistem vardı eski sürekli üzerinde bir şeyler denediğim için çok fazla sök tak yapıyordum ve bu yüzden noname bir macun aldım. Daha sonra bu macunu farklı birkaç cihazda daha kullandım ve memnundum zira 1 yıl sonra söktüğümüzde bile macun gayet akışkan kıvamda oluyor. En son yakın zamanda RX 570'de bu macunu uyguladığımızda ise işler değişti, RX 570 sıcak çalıştığı için macunun yapısını kısa sürede bozdu ve sistem termal bakımdan 1 saat sonra 90 derece bandına çıktı ve söktüğümüzde macun kurumuştu.
Yani fazla ısınmayan donanımlarda kullanıldıklarında iş yapıyorlar ancak ısınan bileşenlerde şansı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı