Martı park etme kuralları nedir?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ilk defa Martı sürüp bir sokak lambasına bağlayarak park ettim.

Kılavuzdaki kurallara uyuyor. Yine de doğru park ettiğimden nasıl emin olabilirim?

Merhaba, ilk defa martı sürüp bir sokak lambasına bağlayarak park ettim.

Kılavuzdaki kurallara uyuyor. Yine de doğru park ettiğimden nasıl emin olabilirim?

Kılavuzdaki kurallara uyuyorsa endişe etmene gerek yok, bir de mobil uygulamasından teslim edildiğinden emin ol yoksa her dakika hesabından para keser. Bir arkadaşımın başına gelmişti.

Sürüşünü, haritada kırmızı görünen "Park Edilemez" alanlarda ya da gri görünen "Alan Dışı" bölgelerde sonlandıramazsın. Eğer bu alanlardaysan, Martı’yı en yakın kullanım alanına götürmen gerekiyor.
  1. Uygun park yerini bulduktan sonra, Martı’yı bağlayıp kilidini kapat ve uygulama ekranındaki "Foto çek & Bitir" butonuna bas.
  2. Martı’yı bir sonraki sürüşe uygun şekilde bıraktığını teyit etmek için park ettiğin Martı’nın bir fotoğrafını çekmelisin.
  3. Fotoğraf çektiğin ekranda Martı’yı ne kadar süre kullandığın, ne kadarlık bir mesafe gittiğin ve o anki ödeme tutarın da yer alır.
  4. Fotoğrafını çekip gönderdikten sonra ödemeni tamamlayabilirsin. Unutma! Yolculuğun sen ödemeni tamamlayana kadar devam eder. Bu nedenle geçerli bir ödeme yöntemi girdiğinden emin olmanı öneririz.

Hocam içiniz rahat olsun, herhangi bir sıkıntı olduğunda sizi geri arayıp ne durumda olduğunu soruyorlar. Park ettiğiniz yerde sıkıtnı yoksa, çektiğiniz fotoğraf iyi aydınlatılmışsa, siz sürdükten sonra martı herhangi bir hasar almadıysa sizin başınıza bir şey gelmez.

Bir keresinde kafam güzelken martıyı evin önüne park ettim kilitledim eve girdim. 2 Saat sonra martı'dan aradılar beyefendi 2.30 Saattir yolculuk yapıyor gözüküyorsunuz. Fatura 160 TL oldu farkında mısınız dedi. Benim başımdan kaynar sular aktı ama adama durumu izah ettiğimde sadece gittiğim yol kadar yani 8 TL ücret aldılar benden.

martı ne acaba?
Elektrikli scooter. İstanbul ve diğer büyük şehirlerde bulunuyor. Uygulamayı yüklüyorsunuz kartınızı tanımlıyorsunuz ardından haritada size en yakın martının yanına gidip QR kodunu okuttuğunuzda kilidi açılıyor. Dakikası 90 kuruşa seyehat edebiliyorsunuz Maksimum 26 KMh hıza çıkıyor.

Elektrikli scooter. İstanbul ve diğer büyük şehirlerde bulunuyor. Uygulamayı yüklüyorsunuz kartınızı tanımlıyorsunuz ardından haritada size en yakın martının yanına gidip QR kodunu okuttuğunuzda kilidi açılıyor. Dakikası 90 kuruşa seyehat edebiliyorsunuz Maksimum 26 KMh hıza çıkıyor.
teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı