Marvel Spider-Man Remastered vs Elden Ring

İkisini de oynadım. İki oyunun da grafikleri güzel. Ayrıyeten Elden Ring'in atmosferi daha güzel. Oradan Elden Ring'e bir artı verdim.

Hikâye olarak oyumu Spider-Man'e veririm. Elden Ring'in hikâye anlatımı sıkıntı. Üzerine özellikle uğraşmazsan pek bir şey anlamazsın. Şimdi Souls oyunları böyle diyenler olacak. Ben de direkt Souls oyunlarının hikâyesi sıkıntı diyorum. Genel kitleye hitap etmiyorlar. Spider-Man'inki klasik, yeni bir şey görmezsin. Ama hoş ve iyi vakit geçirtir.

Vuruş hissi kısmına gelirsek ikisi de iyidir. Spider-Man'in kombatı çok zevkli. Ama bir yerden sonra tekrara düşüyor. Belki de ben tüm kampları temizlediğim için artık beni oyunun sonlarında biraz sıkmaya başlamıştır. Elden Ring'in de kombatı iyi. Spider-Man'inki kadar zevkli olmasa da. Ama oynanış çeşitliliği fersah fersah ilerisinde. Üstüne Spider-Man'in Boss savaşları gerçekten bayık. Elden Ring'i anlatmaya gerek yok. Burada da oyumu Elden Ring'e veririm.

Dikkat ediyorum dediğin yerler için yorumum böyle. Kararı sen ver.

Hikaye, grafik ve vuruş hissi olarak Elden Ring açık ara önde, fakat hikayede şöyle bir ikilem var, Spider-Man'de hikaye klasik bir şekilde sunulurken Elden Ring'te çevre detayları, kılıçların ve zırhların üzerinde yazan şeyler vs. gibi yerlerden öğreniliyor, yani kısaca klasik sunum seven birisi iseniz Elden Ring hikaye olarak daha iyi olsa da Spider-man daha çok hitap eder hikaye anlamında. Ama ben Elden Ring'i öneririm, Spider-man diğer konularda yanına bile yaklaşamaz.
Souls oyunları hiçbir zaman ne hikayesiyle ne de hikaye anlatımıyla ön plana çıkan bir seri olmadı. Oyunların olayı düşman çeşitliliği, eşsiz boss tasarımları ve aksiyon sistemidir. O yüzden Spider man her ne kadar hikaye olarak türünün en iyileri arasında olmamasına rağmen Elden Ring'ten hikaye konusunda her yönüyle daha iyidir.

Bir oyunu ya da oyun türünü çok sevebilirsiniz ama aynı şekilde eksik ya da hatalı yönlerini eleştirmeniz de lazım bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı