Marvel's Spider-Man 2'de 26 dil bulunuyor ama Türkçe yok!

Oyun alacaklar kimin umurunda olabilir? Lakin tepki gösterilmemesi daha doğrusu kollektif hareket edilmemesinden dolayı herhangi bir tepki veremeyiş bizlere yol su elektrik olarak geri dönüyor. İsteniyor ki tepki verilsin bir farkındalık oluşturulsun ama kime ne anlatıyorsun.

Lakin Türk oyun topluluğu bunu beceremez. Oyun almalarının insanlara battığını sanıyorlar. Gerçekten ilginç.

Bana ne arkadaşlar benim keyfim yerinde parasını verir alırım. İyi kötü İngilizce oynarım. Bana ne etrafta yama arayacak olan sizlersiniz. Yamasız oynamak için kendi istediğiniz için değil size dayatıldığı için bazılarınız İngilizce de öğrenecektir. Kendiniz için bile kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. 50 dolara 14 senelik oyun çıkacak 29 Ekim'de. Mesela gidin onu da 50 dolar basarak alın. Bizden daha zengin dünya oyuncularının tepki verdiği bu duruma siz tepki vermeyin almazsak firma mı batacak sanki yahu diyerek basın parayı.

Geliri olmayan özellikle gençler böyle düşünüyorsa kendileri için kıllarını kıpırdatmıyorsa benim umurumda olmaz.

Twitter'da filan Rockstar GTA 6'yı Türkçe yap diye yazan çizen farkındalık oluşturmak isteyen insanlar var. Oralara gidip koskoca Rockstar yauw bizi mi umursayacak. Boş verin uğraşmayın vs yazabilirsiniz.
Türk oyun topluluğu değil genel olarak türk halkı hiç bir olaya tepki vermeyip zombi gibi takıldığı için bir geri dönüş hiç bir zaman alınmıyor , aslında doğru olan keşke herkesin bu oyunu alıcak parası olsa da steamde oyuna olumsuzu yapıştırıp sebebini türkçe dili eklememeleri olarak belirtse belki sony ve marvel şirketindeki bir dangalak oyunun olumsuz değerlendirme seyir ettiğini görüp sebebini bir araştırır da belki bir kıvılcım olur.

@FlackoJ2, bu yorumunuza ek olarak bir ekleme yapayım: Mafia: Old the country oyunu yanlış değilsem Sicilya'da geçecek ve İtalyanca dublaj yoktu. İtalyan halkı bu duruma tepki gösterdi ve X'de belli bir gündem oluşturdu. Hangar 13, oyuna İtalyanca dublaj desteği ekleyeceğini açıkladı. :) Demek ki İtalyanlar, yav oyun yeterince satmıyor. Adamlar dublaj desteği eklememekte haklıymış demiyor, sonuna kadar hakkını arıyor.

Türk oyun topluluğu değil genel olarak Türk halkı hiçbir olaya tepki vermeyip zombi gibi takıldığı için bir geri dönüş hiçbir zaman alınmıyor, aslında doğru olan keşke herkesin bu oyunu alacak parası olsa da Steam'de oyuna olumsuzu yapıştırıp sebebini Türkçe dili eklememeleri olarak belirtse belki Sony ve Marvel şirketindeki bir dangalak oyunun olumsuz değerlendirme seyir ettiğini görüp sebebini bir araştırır da belki bir kıvılcım olur.

Kendileri için uğraşmayan insan topluluğuna hiçbirşey öğretilemez.

@FlackoJ2, bu yorumunuza ek olarak bir ekleme yapayım: Mafia: Old the country oyunu yanlış değilsem Sicilya'da geçecek ve İtalyanca dublaj yoktu. İtalyan halkı bu duruma tepki gösterdi ve X'de belli bir gündem oluşturdu. Hangar 13, oyuna İtalyanca dublaj desteği ekleyeceğini açıkladı. :) demek ki İtalyan'lar, yav oyun yeterince satmıyor. Adamlar dublaj desteği eklememekte haklıymış demiyor, sonuna kadar hakkını arıyor.

Ne gerek var hakkını aramaya? Adamlar salak mı? Akılları yok mu belli ki bir bildikleri var ondan dublaj eklememişler denmeli! Hak aramaymış bir şeyler için mücadele etmekmiş vs bunlar zor işler şimdi! Yapmamız gereken "sir yes sir" demek.

@NaBuSe, bizim oyunlarımızda neden dublaj desteği yok mesela? Türkiye'den de azımsanamayacak şekilde satış yapıyorlar da bizim insanımız, hakkını aramamaya devam ettiği sürece bırakın dublajı, alt yazı bile eklemeyecekler. Eklememeye de devam ediyorlar.

Merhaba,

Birkaç saat önce Insomniac Games'in X hesabından Spider-Man 2'nin 30 Ocak 2025 tarihinde PC oyuncuları için çıkış yapacağı açıklandı. Hevesle Steam sayfasına girip istek listeme eklemek istedim. Desteklenen dilleri gördüğüm anda oyunu satın almaktan vazgeçtim.

Fince ve Danca'nın eklendiği, Endonezya dilinin bile destek gördüğü bir oyunda Türkçe'nin desteklenmemesini ben kabullenemem.

Eki Görüntüle 2332639
Korsan devam. İki kuruş verilmez Sony de ikna edememiş Marvel'ı. İlk oyunda aynı bu da.

Endonezya gibi ülkelerde nüfusa oranla satın alım sayısı da fazla oyun kavramı da daha geniş. Bizim ülkemizde sadece oyuncu topluluğu var o da genelde oyun oynayanlar tepkiyi büyük veremiyoruz üstüne PlayStation cihazları resmi olarak çekildiği için. (İthalat farklı bir mevzu(

Haliyle bizim oyuncu topluluğumuz tepki koyamadığı halde oyunu satın alırsa pek bir şey de değişmez. TLoU serisi - Uncharted 4 gibi oyunlar zamanında PS'nin Türkiye'de olduğu zamanlarda geldi ve birkaç oyuna daha Türkçe eklendi onun haricinde pek bir şey göremedim...

Türkiye'de çok fazla oyuncu var hatta Avrupa'da en yüksek sayılardan birisi bizde ancak adamlar sadece satışa da bakmıyor demek ki sonuçta ortada tepki yoksa ekstra masraf yapmalarına da gerek yok her türlü satıyor gözüyle bakıyorlar.

Ek olarak üstteki arkadaşın dediği de olabilir. Ülkeye baktığımız zaman açıkçası ben yabancı olsaydım Arapça biliyorlardır derdim neyse...
Dünyada en çok oyuncu olan ülkeyiz gibi bir durum yok maalesef.
1729423199040.png

Korsan devam. İki kuruş verilmez Sony de ikna edememiş Marvel'ı. İlk oyunda aynı bu da.

Dünyada en çok oyuncu olan ülkeyiz gibi bir durum yok maalesef. Eki Görüntüle 2333647

Bu attığınız tablo achievement tamamlamayla alakalı olabilir mi? Yanlış anlamadıysam sözde "elite" oyuncuları karşılaştırmışlar. Sol altta da yazıyor.

1729423653765.png

1729423683531.png

Son düzenleme:
@NaBuSe, bizim oyunlarımızda neden dublaj desteği yok mesela? Türkiye'den de azımsanamayacak şekilde satış yapıyorlar da bizim insanımız, hakkını aramamaya devam ettiği sürece bırakın dublajı, alt yazı bile eklemeyecekler. Eklememeye de devam ediyorlar.

Dublaj desteğini ben daha çok erken görüyorum. Uncharted serisi, tlous 2 ratched and clank ve infamous gibi işlerde ara ara gördük. Crysis'i saymıyorum.

İlk önce alt yazı işinde farkındalık yaratmak lazım. Alt yazı işini oturunca anca olur o iş. Çünkü belli başlı diller hariç çoğu dilde de dublaj olmuyor.

Dublaj çok maliyetli bir iş, hem organizasyon açısından uğraştırıcı, hem maliyet açısından çok daha fazla alt yazıya kıyasla. Dublajda, seslendirme sanatçılarına ayrı, stüdyoya ayrı, dublaj yönetmenine ayrı, bunları organize edecek aynı şekilde castları belirleyecek ekibe ayrı, bir para verilecek. Bu da ucuz bir rakam değil. Firmalar açısında bu iş çok uğraştırıcı, zaten belli başlı diller hariç dublaj yapılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı