Baryon Naruto
Centipat
Daha fazla
Hikaye
Marvel’s Spiderman Ağ! Ağ! Ağ! Kendi ağını üreten Spider-Man mi olurmuş peh! Fakat harika bir Spider-Man oyunu üreten Sony olur. Playstation’da sadece deneme fırsatım olmuştu, artık Steam üzerinden oyuna erişebilmek tarif edilemez diyebilirim. Oyunun fiyatı cep yakarken Steam sağ olsun duruma el atıp yeni çıkan bir oyun fiyatına bizlere sundu bu güzel yapımı. Neler mi yapıyoruz? Oyunun başındaki sahnesinden hemen sonra kontrolü bize veren Spider-Man, şehirdeki suçluları tabiri caizse pataklamamız için kontrolü bize veriyor.
Bazı düşmanlarını eski filmlerinde görmüştük fakat bu sefer filmlerden olmayan bir düşman ile de karşı karşıyayız. Peter Parker gençliğinin tadını çıkarmış oradan oraya ağ atmış ve tecrübe kazanmış halde bizlerle. Kendisinin dövüş yetenekleri, ağ çeşitlilikleri ve her bir kostümün ayrı gücüyle düşmanlarımızı teker teker de değil, toplu halde yere, duvara, çöp kutusuna nereye istersek ağlıyoruz..
Esprilerinin yersizliği ve kalitesizliği bitmiyor tabii ki. Ancak Spider-Cop esprileri hoşuma kaçmadı değil. Polis Memuru Yuriko Watanabe ile şehri koruyup kollamak, içimizdeki düşman ile çarpışmak, sevdiklerimize sahip çıkmak için zorlu yollardan geçmekteyiz. Bir süre ayrı kaldığımız sevdiceğimiz Mary Jane’in bir taraflarında kurt kaynadığı için onu da (sürekli) kurtarmak zorundayız ne yapalım… Evsizlere yardım edilen bir kurumda biricik halamız May, börek yicengi yavrum diyerek bizlere şefkatli kollarını açmakta.
Oynanış
Oynanış kısmında gerçekten harika bir deneyim sunuyor. Şehirde gezmenin sürekli hızlı şekilde hareket edebilmenin, havada karada çeşitli hareketler yapabilmenin verdiği tat bizlere Spider-Man’i hissettiriyor. Avengers binasına tırmanmak, Doctor Strange’in mekanını görebilmek, sokakta insanlarla fotoğraf çekilmek yapılan güzel ayrıntılardan sadece birkaçı.
Dövüş mekanikleri hakkında söylemem gereken şey ise çeşitlilik konusunda sıkıntı olması. Kazanılan tecrübe puanlarıyla istediğim çeşitliliği göremedim. Güç yükseltmeleri ve yeni hareketler biraz kısıtlı kalmış. Ha ama tabii ki zevksiz ve sıradan diyemem, daha çeşitli kombolar görmek beni mutlu eder.
Yan görevden sıkılmadık mı? İlk başlarda güzel geçen yan görevler sonrasında tekrara bağladığı için yapmayı bıraktım. 5 tane suçlu döv, araba kurtar, havadan gaz örneği topla, bunların aynısını tekrar tekrar yapmak insanı boğuyor. Tadında bırakmakta fayda var.
Oyunun başlangıcından sonuna kadar PC üzerinden oynarken 2-3 kere crash hatası aldım. Bunun dışında teknik bir sorun yaşamadım. Playstation’da oynadığımda bile FPS düşüşleri görüyordum. PC tarafında bunu gayet güzel çözmüşler.
Bir incelememizin sonuna geldik. Derdine derman sipidermanla iyi eğlenceler!