Masaüstü bilgisayar 2-3 saniye çalışıp duruyor

Emircan Hasret

Megapat
Daha fazla  
Güzel bir sistemim var, ekran kartı hariç biraz eski bir sistem. Oyun oynarken bir anda kapandı. Power tuşuna basınca 2 saniye çalışıp kapanıyor. Ekran kartının bozulduğunu düşünüp ekran kartını çıkartıp denedim. Bu sefer 2 saniye yerine 6 saniye sürüyor ama yine kapanıyor. Birkaç bilgisayar uzmanına danıştığımda PSU'dan dolayı çalışmadığını söylediler fakat benimde aklıma takıldı buradan bilgili insanlardan yardım almak istedim size PSU değiştirdiğimde sorun çözülür mü?

Benim de başıma gelmişti. 5-6 saniye calışıp kapanıyordu. Sonuç olarak işlemci fanının bozulduğunu öğrendim, ısınıp kendini korumaya alıyormuş işlemci. Acaba senin de oyle midir?
PC'yi açtığında işlemci fanın donuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de başıma gelmişti. 5-6 saniye calışıp kapanıyordu. Sonuç olarak işlemci fanının bozulduğunu öğrendim, ısınıp kendini korumaya alıyormuş işlemci. Acaba senin de oyle midir?
PC'yi açtığında işlemci fanın donuyor mu?

Fan çalışıyor bir sıkıntı gözükmüyor.
Merhabalar. Cihazınız statik elektrikle yüklenmiş olabilir. Daha önce böyle bir şey yaşadım ve statik elektriği boşaltarak çözdüm. PSU'dan önce bunu bir deneyin derim.
Statik elektrik nasıl boşaltılır
Denedim fakat bir çözüme ulaşamadım.

Bilgisayarım 2-3 saniye çalışıp kapanıyodu. Daha öncede bir konu açıp paylaşmıştım. Anakart, işlemci, kasa ve ram değiştirdim. Montajı yaptıktan sonra denemek için 24 pin PSU bağlantısını bağlayıp çalıştırdım çalıştıda fakat CPU 8-pin ve PCI-Express bağlantılarını yaptıktan sonra bilgisayar açılmıyor ledli ürünler ışık verip hemen kapanıyor. Bir bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı