Masaüstü bilgisayar için voltaj koruma gerekli mi?

yağızzzzzzzz

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Zotac 4070 super twin
Anakart
MSI PRO A620M-E 6400mhz
İşlemci
r5 7500f
Dün kuzenime vatandan bilgisayardan bilgisayar topladık eve geldiğimizde sistemi kurdum. Ancak Power tuşuna bastığımda bilgisayar açılmıyordu. Olası tüm yöntemleri denedim ancak ekrandan görüntü alamadım veya klavye mouse çalıştıramadım biraz telefondan araştırırken fark ettim ki ekranda BIOS var klavye ve mouse da çalışmaya başlamış anlam veremedim neyse hemen hızlıca Windows yükledim ve yeniden başlattım ve yine aynı şekil ekrana görüntü klavyeye güç falan gelmedi bende belki geç açılıyordur diye 5 dakika bekledim ve sonunda açıldı sorun geç açılmadan kaynaklanıyormuş neyse bu sorunu da biraz araştırdım ve sorunu BIOS'tan Memory context restore seçeneğini enabled olarak ayarlayarak hallettim ve son olarak biraz geç fark ettim gerçi ama anakartın üzerinde kırmızı ve sarı ışık yanıyor internetten arattığımda ise güç kaynaklı problemlerde yandığını okudum kuzene sorduğumda evde problem olduğunu söyledi bazen lambalar kısılıp açılıyormuş şimdi gelelim ana sorunlarıma.
1- başlangıçta anlattığım geç açılma sorunu güç kaynaklı olabilir mi geri düzeltmeli miyim?
2- PC zarar görmemesi için korumalı priz alınır mı?
3- alacaksam hangisini önerirsiniz?

BIOS ayarından dolayı olan bir şey AM5 sistemlerde yani güçle alakası yok öyle kalsın. Eğer PC'nin olduğu yerde elektrik problemleri varsa hem UPS hem de akım korumalı priz alınabilir.

Akım korumalı priz bir halta yaramaz. Eğer güç kaynağı kaliteli ise UPS'e de gerek yok. Voltaj dalgalanmasında iyi korumaya sahip bir güç kaynağı patır patır patlar ama sisteme hiçbir şeye olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı