Merhaba. Benim yaklaşık 10 yıllık masaüstü bilgisayarım var. İşlemci sıcaklığı oyun oynarken 36-40 derece arasında oluyor normal midir?
Eski olunca biraz korkuyorum da.
Boşta 30 ile 35 arası normaldir. Oyununa göre değişir. Ekran kartına göre değişir (yük paylaşma anlamında). Soğutucuya göre değişir. İşlemciye göre değişir. AMD? Intel? Sen ne alıyorsun sıcaklık boşta ve oyun oynarken ona göre söyliyelim.
Aşırı yüksek bir sıcaklık, biz genelde -10 derecenin yukarısı tehlikeli diyoruz. Hele sende kapanma riski var, lehimlerin bir kısmı erimiştir bile, hemen yan kapağı aç ve kasanın içine sıvı nitrojen kapsülleri koy (şaka şaka gayet iyi değerler 80'e kadar yolu var)
Boşta 30 ile 35 arası normaldir. Oyununa göre değişir. Ekran kartına göre değişir (yük paylaşma anlamında). Soğutucuya göre değişir. İşlemciye göre değişir. AMD? Intel? Sen ne alıyorsun sıcaklık boşta ve oyun oynarken ona göre söyliyelim.
Farming Simulator 15 oynarken 38-39 derece oluyor. Dediğim gibi kusura bakmayın biraz cahilim bu konularda eski bilgisayar olunca bir de tırstım biraz. İşlemcim Intel Core Quad 2.
Hepinize teşekkür ediyorum. İçimi rahatlattınız sağ olun.