XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Arkadaşımın bilgisayarı ASUS X54C K54C. YouTube'dan edindiğim bilgilere göre bu laptopun ana kartındaki işlemci değiştirilebiliyor. Şu anda Intel Celeron bir işlemci mevcut. Ve biz bu işlemciyi i3 ya da i5'e yükseltmek istiyoruz. Bu siteden yani Technopat'tan edindiğim bilgilere göre bu bilgisayarın işlemcisi i5 veya i3 işlemciye yükseltilebiliyormuş. Yine de tekrardan %100 emin olmak için soruyorum, bu bilgisayarı3 ya da i5 işlemciye yükseltilebilir mi? Küçük bir sorum daha olacak, laptop işlemcisi yerine eğer i3 ya da i5 işlemci takılabiliyorsa direkt masaüstü bilgisayar işlemcisi mi takılacak yoksa laptoplara özel işlemciler de mevcut mu? Mevcut ise link verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Merhaba, bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Arkadaşımın bilgisayarı ASUS X54C K54C. YouTube'dan edindiğim bilgilere göre bu laptopun ana kartındaki işlemci değiştirilebiliyor. Şu anda Intel Celeron bir işlemci mevcut. Ve biz bu işlemciyi i3 ya da i5'e yükseltmek istiyoruz. Bu siteden yani Technopat'tan edindiğim bilgilere göre bu bilgisayarın işlemcisi i5 veya i3 işlemciye yükseltilebiliyormuş. Yine de tekrardan %100 emin olmak için soruyorum, bu bilgisayarı3 ya da i5 işlemciye yükseltilebilir mi? Küçük bir sorum daha olacak, laptop işlemcisi yerine eğer i3 ya da i5 işlemci takılabiliyorsa direkt masaüstü bilgisayar işlemcisi mi takılacak yoksa laptoplara özel işlemciler de mevcut mu? Mevcut ise link verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
Cihazınızla aynı pinleri paylaşan bir işlemciye ihtiyacınız var, BIOS'tan kaynaklı olarak tam liste veremiyorum ancak şu sayfada (10 yıl önce sanırsam) bir kullanıcı işlemciyi değiştirmiş ve gözle görülür şekilde performans farkı olduğunu söylüyor: Asus X54C-BBK9 - Upgrade CPU to i5/i7?
PGA988 soketi olması lazım sizin cihazınızdan yanlış araştırmadıysam (teyit etmek isterseniz eğer direkt işlemci fanını sökün, slotta yazacaktır hem bu bahaneyle fan temizliği termal macun yenilemesi de yapılmış olur eğer internetten teyit edemez veya emin olamazsanız, CPUZ'den bakmakta mantıklı).

Cihazınızla aynı pinleri paylaşan bir işlemciye ihtiyacınız var, BIOS'tan kaynaklı olarak tam liste veremiyorum ancak şu sayfada (10 yıl önce sanırsam) bir kullanıcı işlemciyi değiştirmiş ve gözle görülür şekilde performans farkı olduğunu söylüyor: Asus X54C-BBK9 - Upgrade CPU to i5/i7?
PGA988 soketi olması lazım sizin cihazınızdan yanlış araştırmadıysam (teyit etmek isterseniz eğer direkt işlemci fanını sökün, slotta yazacaktır hem bu bahaneyle fan temizliği termal macun yenilemesi de yapılmış olur eğer internetten teyit edemez veya emin olamazsanız, CPU-Z'den bakmakta mantıklı).

Hocam işlemci fanı diye bir şey yok, laptopta sadece egzoz fanı var bir de egzoz fanının yanında bakır boru var işlemcinin üzerinden geçen.

Hayır takamazsınız. Farklı mimariler.

Ne yapmam gerekiyor? Öneriniz nedir?

İzlediğim bir videoda adam değiştiriyordu hocam. Takabileceğimiz i3 ya da i5 işlemci mevcut mu? Ya da bu bilgisayara i3 ya da i5 işlemci takılabiliyor mu?

@Recep Baltaş efendim sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
İzlediğim bir videoda adam değiştiriyordu hocam. Takabileceğimiz i3 ya da i5 işlemci mevcut mu? Ya da bu bilgisayara i3 ya da i5 işlemci takılabiliyor mu?
Takılıyor evet değiştirilebilir ve size demeye çalıştığım şey şu, bilgisayarınızla uyumlu soketli işlemcilerle değiştirebilirsiniz (mesela Type-C kabloyla bir iPhone'u şarj edememeniz gibi, işlemci soketinize uygun olan işlemciyle değiştirebilirsiniz).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı