Masaüstü bilgisayar kullanılırken nelere dikkat edilmeli?

devsosisli

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 15 yıldır çok eski bir laptop kullanıyorum, neredeyse benden yaşlı. Önümüzdeki hafta masaüstü bilgisayara geçeceğim, güzel bir bilgisayar topladım fakat hayatımda daha önce hiç masaüstü bilgisayar kullanmadım. Masaüstü bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyleri ve masaüstünde olup laptopta olmayan performans ayarlarını ve bilgisayarı en güvenli şekilde kullanma tüyolarını söyler misiniz?

Akım korumalı prize takmak, soğutmayı ve hava akışını iyi sağlayan parçalar kullanmak, termal macununu düzenli yenilemek ve kasayı temiz tutmak ilk aklıma gelenler.

1. Mümkün olduğu kadar indirdiğin şeylerde korsan kullanma.
  2. Performans ayarlarını bana kalırsa mutlaka yap YouTube'da buna benzer bir sürü video bulabilirsin.
  3. Kablo toplayıcı edin. (ben dağınıklıktan çok rahatsız olan bir insan değilim ama beni çok rahatsız etti.
  4. Bana kalırsa mutlaka 2. el de olsa 2. monitörü al derim çok işlevli bir şey. (3 monitör kullanıyorum)
  5. Hoparlör satın al eksikliğini yaşarsın.

Akım korumalı prize takmak, soğutmayı ve hava akışını iyi sağlayan parçalar kullanmak, termal macununu düzenli yenilemek ve kasayı temiz tutmak ilk aklıma gelenler.
sıvı soğutma bile var o yönden çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama akım korumalı priz almam gerek

1. Mümkün olduğu kadar indirdiğin şeylerde korsan kullanma.
  2. Performans ayarlarını bana kalırsa mutlaka yap YouTube'da buna benzer bir sürü video bulabilirsin.
  3. Kablo toplayıcı edin. (ben dağınıklıktan çok rahatsız olan bir insan değilim ama beni çok rahatsız etti.
  4. Bana kalırsa mutlaka 2. el de olsa 2. monitörü al derim çok işlevli bir şey. (3 monitör kullanıyorum)
  5. Hoparlör satın al eksikliğini yaşarsın.
korsan indirme yapmıyorum zaten ve kablo toplayıcıya gerek olduğunu düşünmüyorum alanım geniş ve 2. monitör belki sonra alırım çünkü para koltuğa bile yetmedi

Sıvı soğutma bile var o yönden çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama akım korumalı priz almam gerek.

Korsan indirme yapmıyorum zaten ve kablo toplayıcıya gerek olduğunu düşünmüyorum alanım geniş ve 2. monitör belki sonra alırım çünkü para koltuğa bile yetmedi.

Maddiyatını hallettiğinde yaparsın onu hocam onu yap. Ama arkadaşın dediği doğru bu arada sıvı soğutma olması ısınma sorunu olmayacağını ifade etmiyor.

Kuracağınız işletim sisteminin güzel olması, gidip de saf Windows 11 indirirseniz boşta ki RAM kullanımı sizi üzebilir.

Maddiyatını hallettiğinde yaparsın onu hocam onu yap. Ama arkadaşın dediği doğru bu arada sıvı soğutma olması ısınma sorunu olmayacağını ifade etmiyor.
çoğu itopya vatan mediamark gibi yerlerin çalışanıyla konuştuğumda bana pc de bi ısınma veya darboğaz sorunu olmayacağını söylediler ama pekde güvenemiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı