Masaüstü Bilgisayar Mikrofon Çalışmıyor

Zywo0

Kilopat
Yeni bir bilgisayar aldım ve kurulumunu yaptım. Kulaklığı takınca ses geliyor fakat karşı tarafa sesim gitmiyor nasıl düzeltebilirim ?

Bende windows 7 de olmuştu bu sorun. Uzun süredir kullanamıyorum. Driver booster denen saçma sapan bir sürücü yükleme programı sayesinde. Allah belasını versin. Windows 10 pro geçeceğim yakında

Senin sorununun yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Kulaklığı farklı bir telefonda veya pc de denermisin?

Bende de telefon kulaklığını pc ye takıyorum ama ses geliyor ama mikrofon çalışmıyor. Ses ayarlarından mikrofon etkin de değil.
Ve telefon kulaklığını pc'nin arka kısmından hangi bölüme yerleştireceğiz? Ben orta ya takıyorum olmuyor. Mikrofon girişine takıyorum olmuyor.

Bende de telefon kulaklığını pc ye takıyorum ama ses geliyor ama mikrofon çalışmıyor. Ses ayarlarından mikrofon etkin de değil.
Telefon kulaklıklarında jaka bakarsan 3 çizgi görürsün. İkisi hoparlör sağ ve sol kanal. Birisi Mikrofon. Bilgisayarlarda Mikrofon ve kulaklık ayrı takıldığı için. Ayırıcı alman lazım. Telefon kulaklığını pc de kullanmak istiyorsan.

Üsttekinden mi almak lazım alttakinden mi?

Biraz konu dışı olacak ama konu açtığımda denetleme aşamasında diyor ve yaklasık 1 saattir boyle ne yapmam lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…