DorukISHere
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- -Bilgisayar
Marka Adı: Hewlett-Packard HP Compaq dx2300 Microtower
İşletim sistemi: Microsoft Windows 7 Ultimate (x64) Build 7601
Hizmet paketi: Service Pack 1
İşlemci Adı: Intel Celeron D 346
CPU Marka Adı: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.06GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9500 GT
Grafik Belleği: 512 MBayt of DDR2 SDRAM
RAM: 3 GB DDR2 SDRAM
Anakart Modeli: MSI 0A90
- Meslek
- Öğrenci
Herkese selamlar. Ben dün sabah bilgisayarımın kirlendiğini ve temizlemem gerektiğini düşündüm. Kasanın arkasındaki fişleri çıkardım. Ve kasanın yan kapağını açarak temizliğe başladım. Herhangi bir kablo vs. kasanın içinden bir şeyi çıkartmadan basit ve gözle görülür yerleri temizledim. Fırça ile temizledikten sonra tüm toz kalksın diye saç kurutma makinesini uzaktan tutarak ve soğuk moduna alarak kasanın içine tuttum.
Tüm toz kalkınca bıraktım. Kasanın yan kapağını geri bağladım. Fişleri geri taktım. Bilgisayarı çalıştırınca alttaki 2 ışığı da yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Ben ise BIOS pilini çıkarıp takmak yerine RAM'leri çıkarıp taktım. O zaman BIOS pilini çıkarıp takmak aklıma gelmedi. Bugün geri çalıştırdığımdaysa artık iki ışık değil, tek ışık yanıyordu ve hâlâ görüntü yoktu. Sanırsam artık BIOS pilini çıkarıp taktığım için görüntü gelecekti, fakat tek ışık yanması bunu engelliyordu.
Sizce şu an ne yapmalıyım? Temizlik sonrası görüntü gelmemesi genel olarak karşılaştığım bir durum. Birkaç saat bekleyince kendiliğinden geçiyordu fakat şimdi nedense olmadı. Tekrar söylediğim gibi sizce şu an ne yapmalıyım? Herhangi bir görüntü eklememi isterseniz söylemeniz yeterli. Yanıtlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Tüm toz kalkınca bıraktım. Kasanın yan kapağını geri bağladım. Fişleri geri taktım. Bilgisayarı çalıştırınca alttaki 2 ışığı da yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Ben ise BIOS pilini çıkarıp takmak yerine RAM'leri çıkarıp taktım. O zaman BIOS pilini çıkarıp takmak aklıma gelmedi. Bugün geri çalıştırdığımdaysa artık iki ışık değil, tek ışık yanıyordu ve hâlâ görüntü yoktu. Sanırsam artık BIOS pilini çıkarıp taktığım için görüntü gelecekti, fakat tek ışık yanması bunu engelliyordu.
Sizce şu an ne yapmalıyım? Temizlik sonrası görüntü gelmemesi genel olarak karşılaştığım bir durum. Birkaç saat bekleyince kendiliğinden geçiyordu fakat şimdi nedense olmadı. Tekrar söylediğim gibi sizce şu an ne yapmalıyım? Herhangi bir görüntü eklememi isterseniz söylemeniz yeterli. Yanıtlarınızı bekliyorum, teşekkürler.