Masaüstü Bilgisayarda BIOS'un UEFI Olmasına Rağmen Legacy Olarak Gözükmesi

Siz tam olarak ne istiyorsunuz? BIOS'da başka CSM ayarı görürseniz kapatın ve UEFI/Legacy ayarı görürseniz sadece UEFI olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Windows UEFI olarak kuruluysa zaten ek bir şey yapmanıza gerek yok ki zaten abes bir performans sağlamıyor.

Ben BIOS modunun UEFI olmasına rağmen arayüzün neden Legacy olarak gözüktüğünü öğrenmek, eğer imkanım varsa BIOS'u UEFI arayüzünde kullanmak istiyorum. BIOS UEFI ancak arayüz UEFI olmadığı için anakarta bağlı olan donanımları daha detaylı bir şekilde yönetemiyorum. Yani ortada hayati bir önem yok ancak sonuçta hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek almış olduğum bu cihazın özelliklerini kullanmak isterim.

Ben BIOS modunun UEFI olmasına rağmen arayüzün neden Legacy olarak gözüktüğünü öğrenmek, eğer imkanım varsa BIOS'u UEFI arayüzünde kullanmak istiyorum. BIOS UEFI ancak arayüz UEFI olmadığı için anakarta bağlı olan donanımları daha detaylı bir şekilde yönetemiyorum. Yani ortada hayati bir önem yok ancak sonuçta hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek almış olduğum bu cihazın özelliklerini kullanmak isterim.
Şimdi anlaşıldı. UEFI arayüz diye bir şey yoktur. Yeni tip ve eski tip arayüzler vardır. Sizinkisi eski tip bir arayüz. Legacy diye kastettiğiniz şey de bu. Fare ile kontrol edilebilen bir BIOS arayüzü (GUI) istiyorsunuz ama anakartınızda böyle bir özellik yok galiba.

Şimdi anlaşıldı. UEFI arayüz diye bir şey yoktur. Yeni tip ve eski tip arayüzler vardır. Sizinkisi eski tip bir arayüz. Legacy diye kastettiğiniz şey de bu. Fare ile kontrol edilebilen bir BIOS arayüzü (GUI) istiyorsunuz ama anakartınızda böyle bir özellik yok galiba.

Ben de tam olarak bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü sistemimde bulunan anakart ASUS'un bu sistemde kullanmak için üretmiş olduğu özel bir anakart. Bu yüzden internette anakart hakkında neredeyse hiç bilgi yok. Anakartın böyle bir özelliğe sahip olmadığına dair bir kaynak bulsam zaten uğraşmayacağım ama BIOS güncellerken karşıma çıkan bu onay kutusunun tasarımı aklımı karıştırıyor.

BIOSupdate.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı