Masaüstü Bilgisayarda Mavi Ekran Hatası

Ososki

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu mavi ekran sorunu 2014'ten beri devam ediyor. Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu. O zamanlar w7 ultimate kullanıyordum. 2015'in başlarında haftada 1 mavi ekran hatası veriyordu. İlk başta sorun etmedim ama 2016 başlarına doğru bu artmaya başladı. Öyle oldu ki 30dk'da bir mavi ekran veriyor. Ara sıra açılır açılmaz veriyor. Hatta bunu yazarkende vermiş de olabilir. Bu soruna çözüm olarak hepsini denedim nerdeyse. İlk format attım ve Windows 8.1'e geçtim. RAM'leri memtest86+ ile kontrol ettim sorun çıkmadı. Sabit diski taradım sorun çıkmadı. Driverlerın hepsini güncelledim yine sorun çıkmadı.

Gelelim mavi ekran hatalarına.
Çok çeşitli mavi ekran hataları veriyor. Ve her seferinde değişebiliyor diyebilirim ama genellikle:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Harici(KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED,SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
hatalarını veriyor.
Sorun olarakta genelde ntoskrnl.exe'dan dolayı veriyor.
asdsdadsa.png

Sistem Özellikleri
İntel core i5
4GB RAM
Geforce GT 630
Windows 8.1 pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba, yeni topladığım bir sistemde aynı sorunları alıyorum ben de. Genel olarak;

"IRQL NOT LESS OR EQUAL
KMODE EXCEPTION NOT HANDLED
CRITICAL SYSTEM CORRUPTION"

bu hataları alıyorum ancak bir türlü çözemedim. Ram test temiz, HDD'de bad sector yok ve kalan tüm donanımım yeni alınmış olsa da hataları alıyorum. Formattan hemen sonra, driver yüklemeden ya da yükledikten fark etmiyor. Sen bir çözüm bulabildin mi ?

Dostum merhaba, yeni topladığım bir sistemde aynı sorunları alıyorum ben de. Genel olarak;

"IRQL NOT LESS OR EQUAL
KMODE EXCEPTION NOT HANDLED
CRITICAL SYSTEM CORRUPTION"

bu hataları alıyorum ancak bir türlü çözemedim. Ram test temiz, HDD'de bad sector yok ve kalan tüm donanımım yeni alınmış olsa da hataları alıyorum. Formattan hemen sonra, driver yüklemeden ya da yükledikten fark etmiyor. Sen bir çözüm bulabildin mi ?

geç oldu birazda işlemci alakaliymis asiri isiniyomus. bilgisayarciya goturdum termal macun sıktı. bide ilave olarak fan takti şuan düzgün bilgisayar 3 ayda 1 arasira mavi ekran veriyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı