Çözüldü Yeni bilgisayarda mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

yusuf sarac

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Dominator Platinum 32 GB (2x16) DDR5 5600MHz CL36
SSD veya HDD modeli
Samsung 1 TB 970 EVO
Ekran kartı
Galax 3080 Tİ 12GB 386bit
Anakart
ASUS PRIME Z690 Intel 6000MHz DDR5
İşlemci
İntel i9 12900KF
Merhaba, bundan 2 ay önce kadar yeni bilgisayar topladım ofis bilgisayarım edit Adobe programları vs. kullanıyorum.

Bilgisayarım render alırken yük altına girdiği zaman mavi ekran hataları almaya başladım. Bazen ekran diret olarak donuyor ve hiçbir hareket yapamıyorum.

Minidump dosyalarım.
BIOS üzerinden Memtest yaptım ve bir sürü hata aldım bunların anlamları neler, sanırım büyük bir sıkıntı var gibi duruyor 😔
Garantiye mi gitmesi gerek acaba daha parçalar sıfır ama bozuk her halde.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır, aşamaları SS alacağım, teşekkürler 😁😁

Bu sefer sıkıntı çıkartmadı dediğiniz gibi o zaman RAM'lerde bir sıkıntı yok anlaşılan. Dump açıklamasında video Memory hatası görüyorum. Ekran kartında mı sıkıntı var acaba?

Eki Görüntüle 1522735

Eki Görüntüle 1522734

@Enes3078 bu sefer sıkıntı çıkartmadı 😁. Yanlışlıkla düzenleme yapmışım kusuruma bakmayın ekran görüntülerim yukarıda ekran kartı mı sıkıntılı acaba?

DDU ile ekran kartınızın sürücüsünü kaldırıp kurun. Gerekli rehber aşağıda yer almakta. Ek olarak içinize sinmesini isterseniz ekran kartınıza OCCT ile 3D ve VRAM testleri uygulayabilirsiniz. Son durumu bekliyor olacağım, kolay gelsin. :)

Yine aynı şekilde çökme yaşamışsınız. OCCT ile VRAM ve 3D testleri uygulamanızı öneririm. Olmazsa yine DDU'yu uygulayabilirsiniz.

Testler başarıyla tamamlandı herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. @Enes3078
Mavi ekran hatası almadan önce dediğim gibi render alıyordum ayarlarımı da söyleyeyim 4K 30FPS render alıyordum 80bit ayarında ama sadece bu şekilde render alırken bu sorun ile karşılaşıyorum. Şimdi böyle güçlü bir ekran kartı varken bence böyle olması normal değil. Sence?
Bu arada DDU'yu zaten yapmıştım diğer mavi ekran problemleri ile karşılaşmıyorum çok şükür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Testler başarıyla tamamlandı herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. @Enes3078
Mavi ekran hatası almadan önce dediğim gibi render alıyordum ayarlarımı da söyleyeyim 4K 30FPS render alıyordum 80bit ayarında ama sadece bu şekilde render alırken bu sorun ile karşılaşıyorum. Şimdi böyle güçlü bir ekran kartı varken bence böyle olması normal değil. Sence?
Bu arada DDU'yu zaten yapmıştım diğer mavi ekran problemleri ile karşılaşmıyorum çok şükür.

Mavi ekranla karşılaşmıyorsanız ve proje gerçekten büyükse ekran kartının VRAM'i yetmemiş olabilir ki bu da sıradan bir şey. Daha az VRAM tüketen ama daha uzun sürede render almanızı sağlayan bir ayar varsa onu kullanın derim. Mavi ekran olmadığına göre sorun da yok demektir :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı