Masaüstü bilgisayarda USB sök tak sesi geliyor ve fare gidiyor

sertan06

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm hayırlı bayramlar. Son zamanlarda USB sök tak sesı geliyor ve anlık git gel yapıyordu. Mouse farklı portara taktım denedim fakat yine aynı. Endgame XM1r PAW3370 mouse kullanıyorum ve sorun iyicene ileri gitti. Bu sefer oyunlarda birden gidiyor fakat DPI ışıkları gitmiyor. USB sök tak yapmayınca gelmiyor ve tekrar tekrarlıyor kafasına göre. Sorun ana kartta mı farede mi acaba diyorum anakartı da 1-2 yıl önce almıştım. ASUS TUF B450M-Plus II farklı bir farem yok onu deneyeceğim. Fakat fareyi söktüm baktım herhangi bir sorunu da yok ne kablosunda ne diyotlarında her şey sorunsuz anlam veremiyorum sizce bu sorunu nasıl tespit ederim? Farede mi yoksa ana kartta mı sorun var?
 

Dosya Ekleri

  • 11.jpg
    11.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 4
Sürücülerde sorun gözükmüyor, başka fareyle denemeniz gerek. Aynı sorunlar oluşursa anakart arızasıdır muhtemelen.
hocam farklı portlarda denedim aynı sorunla karşılaşıyorum fakat harici kulaklık veya klavyede olmuyor sadece kulaklıgın ses kartında bi temassızlık var arada böyle stereodan mono almışım gibi bi seslerde bogukluk oluyor oda yani usb porttanmı yoksa kulaklıktanmı bılmıyorum usb gırıslı yok ama yuvarlar eskı nesil girişli mouse var yinede anlarmıyız onla test etsem sistem yeni formatlı oem keyle ve chipsetine kadar kurulu güncellemeler tam öyle cok bı program vs yukleyen bırıde degılım oyun ve dc felan yuklu sadece sıstemde boş
 
Hocam farklı portlarda denedim aynı sorunla karşılaşıyorum fakat harici kulaklık veya klavyede olmuyor sadece kulaklıgın ses kartında bir temassızlık var arada böyle stereodan mono almışım gibi bir seslerde bogukluk oluyor oda yani USB porttanmı yoksa kulaklıktanmı bılmıyorum USB gırıslı yok ama yuvarlak eskı nesil girişli mouse var yine de anlar mıyız onunla test etsem sistem yeni formatlı OEM keyle ve chipsetine kadar kurulu güncellemeler tam öyle cok bir program vs yukleyen bırıde degılım oyun ve DC falan yuklu sadece sistemde boş.

Yuvarlak girişliyle USB'deki sorunu tespit edemezsiniz. Kulaklık ve klavye USB girişli mi?
 
Onlar USB girişli su an elımde USB gırıs yok

Kulaklıktaki sorun ses kartındaysa o zaman fareniz bozuk gibi duruyor. 2 ekipmanınız da sıkıntılı olduğundan anakart sağlam diyemiyorum, en sağlıklısı başka USB girişli ekipmanlar deneyip sorunun hangi taraftan kaynaklandığını anlamak.
 
Kulaklıktaki sorun ses kartındaysa o zaman fareniz bozuk gibi duruyor. 2 ekipmanınız da sıkıntılı olduğundan anakart sağlam diyemiyorum, en sağlıklısı başka USB girişli ekipmanlar deneyip sorunun hangi taraftan kaynaklandığını anlamak.
denicem hocam su anlık yapmadı bakalım 1-2 oyun daha girip mevcut mouseyle test edicem dün arka arkaya devamlı hata verırken bugün hiç sorun saptamadım ama son 1 aydır 2 aydır ara arada olsa vardı bu sorun
 
Deneyeceğim hocam su anlık yapmadı bakalım 1-2 oyun daha girip mevcut mouseyle test edeceğim dün arka arkaya devamlı hata verırken bugün hiç sorun saptamadım ama son 1 aydır 2 aydır ara arada olsa vardı bu sorun.

Bu süreçte sorun tekrar yaşanırsa diğer USB cihazları ve sürücüleri kontrol ederseniz muhtemelen sorunu anlarsınız, sorun çıktığında düzeltmek yerine kaynağını aramakta fayda var.
 

Geri
Yukarı