Masaüstü bilgisayarı internet dağıtıcıya çevirmek?

odesya691

Hectopat
Katılım
12 Ağustos 2013
Mesajlar
11
Ben masaüstü bilgisayarımdaki interneti yakın çevredeki mobil cihazlarında girebileceği bir dağıtıya çevirmek istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum. Birkaç sayfada bununla ilgili wireless dağıtıcı şeklinde ifadeler var ama net bir şey elde edemedim. Kısaca istediğim masaüstü pcdeki neti bir aparat ile dağıtmak. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim, teşekkürler...
 
En kolay yapabileceğin olay 100/150 tl civarında satılan access point alacaksın bunun icin sana örnek olmasi amaci ile tplink in sitesinde bulabilirsiniz usb den çalışan bir tane alman yeterli bunu alici değil dagitici modunda kullanarak ihtiyaçini karşılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işi en ucuz en sağlıklı yoldan aşağıda verdiğim linkteki ürün ile yapabilirsiniz.

Ürün kablosuz modem, kablolu modeminizi değiştirip kablosuz yapabilirsiniz. Eğer interneti komşunuzdan alıyor iseniz modemi basit ayarlar ile Acces Point haline getirebilirsiniz. @Recep Baltaş 'ın önerdiği işlem için Usb Wirelles kart almanız gerekecek kaliteli böyle bir ürün. 30 TL'den başlamakta benim önerdiğim modem 61 TL. Eğer modemi alır ve Acces Point yapmak isterseniz bununla ilgili beni mesajınızda yada açacağınız konuda etiketler iseniz size yardımcı olabilirim.

Airties Air 5341 72Mbps Kablosuz-N Adsl2+ 4 Port Modem - Vatan Bilgisayar

Edimax Ew-7711Umn 150Mbps Kablosuz Nlite Usb Adaptör - Vatan Bilgisayar
 
Bunun için para harcamaya hiç mi hiç gerek yok. Connectify proğramını kullanarak ihtiyacını görürsün.
 
Bunun için para harcamaya hiç mi hiç gerek yok. Connectify proğramını kullanarak ihtiyacını görürsün.
Kullanıcının bilgisayarı masaüstü. Yani bir wifi kart yok. Keza olsa bile yakınında wifi modem olur buraya konu açmaz. Bahsettiğiniz yazılım için WiFi aparat kullanmak zorunda. Elinde böyle bir parça olmadığı için de para verip almak zorunda. Zira bahsettiğiniz yazılım wifi sinyalini nasıl ileticek.
 
@Silinen üye ın söylediyi gibi Masaüstü bilgisayarı internet dağıtıcıya çevirmek için USB Wireless card ve bir program lazım .
Connectify Lite sürümünde dağıtıcıya verdiğiniz adın karşısında -connectify sözü oluşuyor . Amma MyPublicWifi programında böyle bir şey yok.MyPublicWifi ücretsizdir ve buradan indire bilirsiniz : MyPublicWiFi - Virtual Access Point
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı