Merhaba, en az 4 sene kullanacağım bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Dolar kurundan gelen fiyat artışından dolayı laptop almak istesem bile biraz zorlanarak almak dışında biraz zor ihtimale giriyor. Peki 1060'lı alacağım bir dizüstü bilgisayar ile masaüstü bilgisayar arasındaki kullanma ömürü ne kadar değişir? Örneğin ilk defa şahsi bir laptop alacağımdan dolayı 2 sene sonra bozulma sorunları yaşar mıyım?
Normalde kesinlikle masaüstü almak isterdim fakat rahatlık ve üniversite öğrencisi olduğumdan laptop almayı düşünmüyorum değil.
4 yıl kısa bir süre, dizüstü faydana olur. Tepe tepe kullanmadıkça 2 sene de bozulması için çok çok kısa süre, tabii fabrikasyon sorunu yoksa. Tulpar T7 V16.1 17.3" Oyun Bilgisayarı
Ben benim dizüstünü 5 yıldır kullanıyorum. Artık yeni çıkan güncel oyunları oynatamasada benim istediğim performansı hala veriyor. Şimdiki dizüstüler daha performanslı masa üstü GPU su kullanıyorlar. Yani iyi bir seçim seni 4 5 yıl rahat götürür.
4 yıl kısa bir süre, dizüstü faydana olur. Tepe tepe kullanmadıkça 2 sene de bozulması için çok çok kısa süre, tabii fabrikasyon sorunu yoksa. Tulpar T7 V16.1 17.3" Oyun Bilgisayarı
Ben benim dizüstünü 5 yıldır kullanıyorum. Artık yeni çıkan güncel oyunları oynatamasada benim istediğim performansı hala veriyor. Şimdiki dizüstüler daha performanslı masa üstü GPU su kullanıyorlar. Yani iyi bir seçim seni 4 5 yıl rahat götürür.
Üniversite öğrencisiysen dizüstü çok daha kullanışlı. Özellikle de yabancı şehirde okuyorsan. Memlekete gidip gelirken yaz tatilinde eşyaları taşımak zaten yeterince işkence oluyor masa üstü bir bilgisayarı taşıman pek mümkün değil.
Depolaması ve RAM'i düşük ama yükseltilebilir bir dizüstü almalısın bence. Sadece M.2 SSD ya da HDD ve 8 GB RAM dolar düşene kadar işini görür. Fiyatlar normale inince takviye yaparsın, dolar çok düşerse bile ettiğin zarar az olur.