Masaüstü Kendiliğinden Yenileniyor

morrowindmemes

Kilopat
Daha fazla  
Masaüstü kendi kendine yenileniyor yani sanki birisi F5 çekiyormuşcasına Masaüstü simgeleri falan sürekli yenileniyor yani gözükmüyor bile. Masaüstünde. İşlemci kullanımı da çok değişken %17, %24, %100, %66 gibi değerleri buluyor ama bu değerler gerçekten çok hızlı değişiyor 10ms falan bile sürmüyordur. O kadar hızlı.Sonra Google'a falan girilmiyor bile sürekli sayfayi yeniliyor. Bilgisayarıma da girilimiyor orada ki C diski D diski simgeleri gözükmüyor bile. Daha önceden 32 bit idi. Laptopum yani 3-4 ay önce sonra bu sorun çıkmış zar zor 64 bit format atmıştım. Şimdi yine başladı bu sorun en son bi oyun için türkçe yama indirmiştim kurmayı becerememiş biraz kurcalamıştım (yani yamayı ve oyunu bilgisayarı değil) neyse. Yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopu monitör ile kullanıyordum bu sorun varken fakat monitörun DVI girişiyle laptopun DVI çıkışı farklıydı bu yüzden kablodaki bazı pinleri yamultmayı denemiştim. Tam olarak bu olaydan sonra sorunu yaşamaya başladığımı düşünüyorum sonrasında bayağı bir süre böyle kullandım ve DVI to HDMI dönüştürücü aldım. Yanılmıyorsam bundan sonra sorunum düzelmişti ama üstünden bayağı bir zaman geçti tam olarak hatırlayamıyorum tam olarak neyin çözdüğünu. Bu arada tamamen bu şekilde aynı sorunu yaşıyorsanız geçmiş olsun dünya üzerinde var olan veya olacak en kötü Windows sorunudur. İnsanı delirtir, kafayı yedirtir. Format atarsınız, 2 ay boyunca sıkıntısız kullanırsınız sonra bir gün masaüstü simgeleriniz yanıp sönmeye başlar, aklınıza gelen bütün değerlere küfredip tekrar formatlırsınız. O yüzden umarım harici bir monitörü DVI üzerinden kullanıyorsunuzdur ve çözümünüz bu olur.

Sorunun kaynağını buldum. Sorun ilk çıktığında masaüstü sürekli yenileniyordu. Birkaç yola başvurdum, önce klavyeden olduğunu düşündüm ve laptopun klavye pinini çıkarttım ama bilgisayarı açtığımda sorun hala devam ediyordu. Daha sonra driverdan olduğunu düşünüp klavye driverlarını kaldırdım ama buna rağmen sorun devam ediyordu. Windows sistemi bozulduğunu düşündüm ve format atmaya karar verdim. Format attıktan 1 gün sonra sorun tekrar ortaya çıktı ama daha farklı bir şekilde. Formattan önce sürekli F5 tuşuna basıyormuş bu sefer F6 tuşuna basmaya başladı saniyede 10 defa falan yabancı forumlarda araştırdım ve F6 tuşunu kaldırmak istedim. Herkes simple disable keys programını öneriyor ama bu program ücretli ve dolar malumunuz yüksek olduğundan bana cazip gelmedi biraz daha araştırdım ücretsiz iyi bir program buldum keytweak adında programın yaptığı şey senin ayarlamana göre seçtiğin tuşun özelliklerini kaldırmak. F6 tuşunu kaldırdım ve sorun düzeldi :) bu hata şuana kadar karşılaştığım en garip hataydı ve birkaç günümü mahvetti canlı derse giremedim bu hata yüzünden ama şimdi iyi gibiyiz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı