Masaüstü mü notebook mu

Asiye Erdöl

Hectopat
Yer
Gebze, Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Ortaokullu
Merhaba. İmzamdaki gibi eski bir PC'ye sahibim. Yeni bir bilgisayar almak ya da toplamak istiyorum. Program yazmak ve hobi olarak da biraz oyun oynamakla vakit geçiriyorum. Flash ile animasyon da yapıyorum. Bilgisayarım çok eskidi. Sizce masaüstü mü yoksa dizüstü mü almalıyım? Karar veremiyorum. En fazla da 2500 TL bütçem var.

Not: 13 yaşındayım ve yakında lise var:D

Bu mevzuyla ilgili bir sürü konu var keşke önceden araştırma yapsaydınız.
Oyunlarda gerçekten yüksek performans almak istiyorsanız, evde otururum hiç gezmem diyorsanız ve çok para vermek istemiyorsanız masaüstü iyi bir seçim olabilir.
Aksi takdirde arkadaşlarımla beraber toplanıp oyun oynamak istiyorsan, tatile giderken yanında götürmek istiyorsan kısacası bilgisayarından ayrılmak istemiyorsan notebook almalısın. (Gamer notebook olmalı)

Sizinle daha önce konuşmuştum. Ancak gerçekten karar veremiyorum. Mahallede arkadaşım yok:D Ancak çok az da olsa taşınabilirliğe ihtiyacım var. Ve de pek bütçem yok. Önerdiğiniz Monster notebook ise tükenmiş:D Ben daha önce bir konu açmıştım, eğer notebook diyorsanız bana orada öneri yapabilirsiniz. Ama eğer masaüstüne daha çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorsanız bana burada öneri yapabilrsiniz.

Sevgilerle...

Çok çelişkili bir konuyla ilgili bir soru sorduğunuzun öncelikle farkında olmanızı isterim. Şu kesin bir gerçektir ki hiçbir zaman laptoplar bir masaüstü bilgisayarın performansına erişemezler. Bu fiziksel, teknolojik olarak imkansızdır. Aklı-Selim düşünün ve masaüstü bilgisayar kasalarını bile uygun derecelerde tutmak için geliştirilen gerek hava gerek su sogutma sistemlerini inceleyin. Yaklaşık 50x50x25 cm lik ebatlarda ki bir kasayı soğutmak için insanlar ne gibi teknolojik aletler kullanıyorlar. Sizde kalınlığı 5 cm üstünde olmayan ve bütün parçaları o bölgede toplanmış bir laptop en basitinden ısısal olarak soğutulabilmesi mümkün müdür? İkisi performans açısından asla bir olmaz. Farklılık ve birini diğerinden daha çekici kılan özellik ise kulllanımdadır. Masaüstü sabittir, kolay kolay yer değiştirmez ve maksimum performanstır. Fakat laptop şuanda size cevap verirken yaptığım gibi yattığım yerden tv ye bakarken kucağımda cevap yazmaktır. Ayrıca çok rahat taşınabilir, şarzı sayesinde istediğiniz her yerde kullanılabilir. Mesleğim icabı şahsen laptop dışarıda çok işime yaramıştır şantiye vb. gibi mekanlarda. Fakat 13 yaşında olduğunuzu ve öğrenci olduğunuzu var sayar isek bilgisayar kullanma amacınızın oyun ve internet olduğu kanısındayım. Dolayısıyla 13 yaşında bir kullanıcının işle ilgisi olmayacağı ve normal hayatı anne-baba kontrolünde olacağı için(yani istediğiniz an dışarı çıkamazsınız, bir arkadaşınızda heran gidip kalamazsınız, kafanıza göre 1 ay hadi ben tek başıma tatile gidiyorum diyemezsiniz vb. gibi) masaüstü tercihi sizin için daha uygun diye düşünmekteyim.

Ben daha çok yazılım ile uğraşmaya çalışıyorum ancak bu bilgisayarla bu kadar:D Yani Facebook'a da pek girmem. Okulun geek tayfasında iyi bir rolüm var ve genelde laboratuvara ben bakıyorum. Kısacası, arkadaşlarım tablette chat yaparken ben ActionScript ile kod yazıyorum:D:D:D Bunu da göz önünde bulundurarak konuşmanız dileğiyle... Saygılarla...

Ben daha çok yazılım ile uğraşmaya çalışıyorum ancak bu bilgisayarla bu kadar:D Yani Facebook'a da pek girmem. Okulun geek tayfasında iyi bir rolüm var ve genelde laboratuvara ben bakıyorum. Kısacası, arkadaşlarım tablette chat yaparken ben ActionScript ile kod yazıyorum:D:D:D Bunu da göz önünde bulundurarak konuşmanız dileğiyle... Saygılarla...

Mükemmel, beni son derece yanılttınız ve yanıldığım için mutlu oldum. Ne güzel bu yaşta böyle işlere yönelmek, sizi tebrik ederim. Bizim zamanımızda yoktu, teknolojiyi kullanın sonuna kadar. O zaman işler değişir, tamamen kullanım rahatlığına kalmış olay. Kodlar hakkında bilgim yok, sistemi yorması açısından, bu konuda bilgisi olan bir arkadaş size yorum yapacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı