Masaüstü mü notebook mu?

Daha fazla  
Ben yeni bilgisayar alacağım ama notebook mu masaüstü mü karar veremedim. İlk başta notebook alacaktım ama internetten videolara falan baktım masaüstü oyunlar için daha iyi. Ama masa başında rahat edemiyorum. Notebook alsam oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En son masaüstüm ilkokula giderken vardı, sonra furyayla laptop aldık. Wow, CS:GO, Dota 1 ve 2, EA Games'in çeşitli oyunları derken 3 ay önce (yaş 29) masaüstü aldım. İyi ki almışım. Klavye ekran arası mesafe özgürlüğü, klavyeyi hor kullanabilme (hararetli oyunlarda), ekran boyutu, ısınma problemi vs masaüstü alarak çok iyi yapmışım.

Kardeşim hala laptop kullanıyor ve gerekçesi; bazı haftasonları aile yanına ya da arkadaşa gitmek, okul ve işle ilgili projeler yapmak, istediği yerde oyun oynamak.

Ben; düzenli işim var, yerim yurdum sabit, işle ilgili bir durum olursa işyerinin sağladığı laptobu kullanma.

Fiyat performans olarak başka arkadaşlar detaylıca yardımcı olur ama yukarıda yazdığım durumları da göz ardı etmeden tercih yapın, sonra üzülmeyin.
Eğer sürekli bilgisayarı yanınızda götürme ihtiyacınız yoksa masaüstü almanızı tavsiye ederim.
Masaüstünde ileriki yıllarda sistemi her zaman yükseltme olanağınız oluyor, ekran kartı ve işlemci konusunda özellikle. Laptopta ısınma sorunları daha çok yaşarsınız. Bir de masaüstü sistemde, laptopa göre daha az maliyetle daha çok performanslı bir bilgisayar toplayabilme imkanı oluyor.

NoteBook oyunlarda canavar.

Umarım soruyu soran ironi amaçlı sormuştur.

Arkadaşım NoteBook oyunlarda Masaüstüne göre kötüdür!
Masaüstünde Sıvı soğutma kullanmak genelde fantezi olurken NoteBook soğutmak için adamlar kendilerini yırtıyor adam gibi bir tasarımla iyi soğutma yapacağım diye. Zaten normal bir NoteBook ile oyun oynanmaz. GameBook diye de geçen Oyun için tasarlanan NoteBooklar lazım ki onlar da zaten soğutucam diye geneli kalın yapılmıştır.

Masaüstü her şekilde daha iyidir ve uzun vadede güzel götürür. Kaldı ki gerçek işlemci kullanan GameBook lar az bulunuyor ve pahalılar. Masaüstünde aldığın İ7 8700K NoteBook'lar daki Mobil versiyonu aynı değil.

Isı, performans, ileride yapabileceğin Update (NoteBook'a göre değişir), yapabileceğin OC ve benzeri şeyler çok farklılık gösterir.

Masaüstü her şekilde baskındır.
Tek eksi yönü vardır, NoteBook gibi oraya buraya rahatça taşıyamazsın.

Bu da bir Öğrenci, İş adamı vs veya çok taşıması gereken biri değilsen göz ardı edilebilir.

Öncelikle bir çok insan laptopların masaüstlerine göre performansının düşük olduğunu söylemiş. Evet eskiden böyleydi ama son 2 senedir aralarında soğutmadan kaynaklanan sebepler dışında bir performans kaybı yok.

Soğutma konusuna gelindiği zaman ise çoğu insan masaüstlerinde ki kocaman fanları görüp bunları yaptığı soğutma işini laptopda ki iki tane küçücük fan yapamaz diyorlar. Burada yanıldıkları kısım ise; 1.si laptopdaki işlemci ve grafik işlemcileri masaüstüne göre daha sıcakta çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. 2.si ise masaüstünde ki amaç kasanın içini soğutarak bu soğuk havayı ekran kartında ki ve işlemcinin üzerinde ki fanlar aracılığı ile grafik işlemcisi ve işlemciye göndermek iken laptoplarda ki amaç dışarıdan soğuk havayı alıp direk grafik işlemcisi ve işlemciye göndermektedir. Tabi ki arada bir fark vardır ama bu farkı kapatmayı başarmış markalar mevcuttur. Bu farkı kapatamayan markaların ise de soğutma anlamında çok geride kaldığını söyleyemeyiz.

Masaüstü ile laptop arasında ki asıl fark ekran farkıdır. 60 Hz 15.6 inç bir monitörü kullanmak ile 144 Hz 24 inç bir monitör kullanmak arasında ciddi bir fark vardır. Asıl üstünde durulması gereken kısım budur.

Son düzenleme:
Sürekli dışardayım gerekçesi ile masaüstü bilgisayarımı satıp laptop almıştım, pişmanım. Hiçbir konuda tatmin etmiyor. Evet, dışarı çıkarabiliyorum fakat genel olarak daha yavaş, daha küçük ve gelecekte yükseltme şansın yok (çoğu laptop için). Aklımda birkaç şey daha vardı ama telefondan yazana kadar unuttum çoğunu :(
Kısaca her halükarda masaüstü çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı