Masaüstü PC için kablosuz klavye mouse bağlantısı nasıl yapılmalı?

kivanc10

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, SteelSeries 3 Wireless mouse ve stk61 Bluetooth bir klavye aldım (5.0 destekli yazıyor), mouse içinde dongle kendisine ait olarak geliyor fakat klavyeyi masaüstü PC'ye bağlayacak bir aparat gelmeyecek.

1-Aynı dongle ikisini çalıştırır mi?
2-Klavye için bir dongle almam gerekiyorsa 5.0 bir bluetooth adaptör mü olmalı? Tavsiyeniz nedir?
3-İkisi farklı alıcı masaüstünde takılı iken bir çakışma sorunu yaşanır mı?

Şimdiden teşekkürler.

Mouse’unuz 2.4 GHz Wi-Fi üzerinden bağlanıyor, dolayısıyla mouse’un yanında gelecek dongle ikisini de bağlamaz.

(Ekleme: Mouseunuzda Bluetooth 5.0 da var sanırım, bu durumda bir tane Bluetooth 5.0 dongle’ı hem mouse hem klavyenizi bağlar ama oyun oynayacaksanız gecikme sinir bozucu seviyede olabilir, Bluetooth pek ideal bir bağlantı değil, deneyip görmek lazım. Mouse’u kendi aparatıyla, klavyeyi de ayrı bir bluetooth aparatla bağlamanız en iyisi olur)

Bilgisayarınızda Bluetooth yoksa USB Bluetooth dongle almalısınız, bulabilirseniz 5.0 daha iyi olur ancak Bluetooth klavyelerde gecikme var mı, varsa ne kadar bilmiyorum. Oyun oynarken sorun yaşayabilirsiniz gecikmeden dolayı, denemek lazım.

Farklı alıcılar problem yaratmıyor. Ben 3 tane kablosuz 2.4 GHz (mouse, klavye, kulaklık) ve 1 adet USB Bluetooth dongle’ı bir arada kullanıyorum, çakışma sorunu yok.

1. Evet tek bir bluetooth dongle almanız yeterli olur diye biliyorum.
2. 5.0 altı destekler mi sanmıyorum. Olsa iyi olur.
3. Eğer ikisi de 5.0 ise sorun olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı