Masaüstü PC için Thunderbolt 3

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Masaüstü PC'de Thunderbolt 3 desteği için harici kart kullanmanız gerek. Ben bugüne kadar doğrudan Thunderbolt 3 portuyla gelen bir anakart görmedim.

O anakart geldi:

Lakin ASUS ve Gigabyte gibi üreticiler en azından Thunderbolt 3 kartı desteği sunan anakartlar üretiyorlar. Bu anakartlarda Thunderbolt Header (TB_Header) bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı ne işe yarıyor? Bana sorarsanız tamamen zorlama, Intel'in lisanslama anahtarı gibi düşünün... O ufak kablo anakarta takılamazsa TB3 kart çalışmıyor...

Neyse, şu an piyasada epey bir Thunderbolt 3 kart var ama en günceli Gigabyte'ın Titan Ridge modeli. Bu kart DSL7540 çipini kullanıyor ki bu çip ile DisplayPort 1.4 desteği geliyor.

Özetle PC'de Thunderbolt 3 istiyorsanız aşağıdakileri alacaksınız:
  • Uyumlu anakart
  • Thunderbolt 3 kart
Amazon.com: Gigabyte GC-Titan Ridge (Titan Ridge Thunderbolt 3 PCIe Card Component): Computers & Accessories

Gigabyte'ın çözümü ASUS anakartlarla da uyumlu.

Son düzenleme:
Chipset'e kolayca eklenebilecek bir özellik için fazladan 100$ istiyorlar. Intel paraya doyamadı halen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…