Anasayfa Tavsiyeler Sistem Tavsiyeleri Thunderbolt 3 Destekli PC Toplama

Thunderbolt 3 Destekli PC Toplama

9900K işlemcili ve doğrudan Thunderbolt 3 destekli bir Dijital Ses İstasyonu (DAW) topluyoruz.

Bundan tam 6 sene önce Kedi Müzik için buradaki sistemi toplamıştık. Geçen süreçte sistem sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etti ve 6 sene boyunca sisteme hiç format atılmadı. İnanması zor lakin bunu ayrı bir video olarak paylaşacağız. Kedi Müzik, 6 sene boyunca sorunsuz çalışan sistemden çok memnun kaldı ve 2019 standartlarına uygun, Thunderbolt 3 destekli yeni bir sistem tavsiyesi istedi bizden. Biz de tabii ki kolları sıvadık!

Her ne kadar ilk başta plan X299 platformu olsa da müzik işleme için bu kadar fazla çekirdek gereksinimine olmadığına karar verdiler ve biraz daha mütevazı bir sistem tavsiyesi istediler. Biz de bu durumda 9900K’da karar kıldık. Mütevazı, hani, anlarsınız işte…

Thunderbolt 3 Portlu Anakart

Piyasada yerleşik Thunderbolt 3 desteği sunan bir PC bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi bir şey. ASUS’un yerleşik Thunderbolt 3 portu olan bir anakartı yok. MSI’ın Thunderbolt 3 için harici kart desteği dahi yok derken imdadımıza Gigabyte yetişti. Tayvan’lı dostlarımız anakartlarına sadece Thunderbolt 3 desteği eklemekle kalmamış, aynı zamanda gitmişler bunun en son sürümü olan Titan Ridge kontrolcüyü koymuşlar. Şu inceliğe bakar mısınız yahu? Z390 yonga seti, 802.11AC Intel WiFi ve USB 3.1 gibi teknolojiler anakartın diğer özellikleri arasında.

macOS Desteği

Dünyalı dostum, doğru okudun. 6 sene sonra yeni bir Hackintosh rehberi için bütün bu çalışmalar. Bu anakart da macOS desteği sunuyor. Tamam, ekran kartını yanlış hesaplamış olabiliriz ama sorun değil, kartı sökünce sistem macOS Mojave için tam uyumlu oluyor. Uyumsuzluk sorunu da biraz Apple’ın politikalarından kaynaklanıyor. Firmanın AMD ile olan anlaşmasından dolayı NVIDIA’nın şu an hazırladığı sürücüyü yayınlamasına izin vermiyorlar. Sürücü çıktığında GT 1030’u da Mojave’de tam performans kullanabileceksiniz. Bu başka zamanın konusu tabi.

Sonuç olarak sistemi topladık, macOS Mojave kurduk, yanına Windows 10 ve her iki işletim sisteminde de Thunderbolt 3 tam performans çalışıyor. Mojave yükleme videomuz için takipte kalın. Şimdilik sistemin toplanma videosunu paylaşıyoruz. Keyifli izlemeler!

Bileşenler

*GT 1030 ekran kartı şu anda macOS Mojave ile uyumsuz. High Sierra kurabilir, GT 1030’u sökebilir ya da BIOS’tan iGPU’yu devreye sokup sistemi bu şekilde çift GPU ile kullanabilirsiniz.

**Kasa anakart ile uyumsuz! Biz uygun hale getirdik… Siz EATX uyumlu bir kasa tercih ediniz.

Daha uygun fiyatlı bir PC bakıyorsanız geçtiğimiz günlerde topladığımız QP Nova V2‘ye bakabilirsiniz:

Ryzen 3 2300X Sistem Toplama | QP Nova V2

Kronolojik sırada sistem toplama rehberlerimiz: